search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:46
MENU CLOSE

Π. Λάμπρου: Μας κατηγορούσαν ότι βουλιάζουμε τα νησιά και τώρα η Μόρια έχει 14.000 (audio)

17.10.2019 11:12
Π. Λάμπρου: Μας κατηγορούσαν ότι βουλιάζουμε τα νησιά και τώρα η Μόρια έχει 14.000 (audio) - Media

 

Προσκεκλημένος Στο Νησί 99 FM βρέθηκε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου. 

Αναφερόμενος στο πώς εμπνεύστηκε τη θεματολογία, ο κ. Λάμπρου επεσήμανε πως δούλευε το βιβλίο αρκετά χρόνια, «έχοντας ένα πλούσιο υλικό από μαρτυρίες, γνώση και περιπλάνηση στις 32 από τις 34 φυλακές της Ελλάδας», σχολιάζοντας πως πρόκειται ουσιαστικά «για μια κοινωνία, που μπορεί να μη τη βλέπουμε εμείς, αλλά διαθέτει τα πάντα, από τους προύχοντες, το λαό, την απελπισία και τους δικούς της νόμους.»

«Όταν ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια, σκεφτήκαμε ότι υπάρχουν συλλογικότητες για τα δικαιώματα όλων, εκτός από τους φυλακισμένους. Η πρώτη φορά λοιπόν, που επιχειρήθηκε να ακουστεί η φωνή αυτών των ανθρώπων, ήταν εκείνη την περίοδο και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Έτσι μπορούμε να καταλάβουμε ποιοι δρόμοι οδήγησαν αυτούς τους ανθρώπους στη φυλακή.»

Ο κ. Λάμπρου εν συνεχεία σχολίασε, ως μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το άνοιγμα που επιχειρεί η παράταξη με την εγγραφή νέων μελών, τονίζοντας πως «είναι πολύ σημαντικό να απευθυνθούμε στον λαικό κόσμο και τη νεολαία, λέγοντάς τους ελάτε να πάρετε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας, εξηγώντας τους πού ακριβώς έρχονται, ως μέρος της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Ελλάδα και την Ευρώπη, που θέλουμε να συναντηθούμε με το πράσινο κίνημα της οικολογίας. Θέλουμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα.»

Ερωτηθείς για το αν φοβάται το ενδεχόμενο της «μετάλλαξης», διευκρίνισε: «Δεν φοβάμαι τόσο πολύ τη μετάλλαξη του κομμάτος. Υπάρχουν φυσικά τέτοιοι κίνδυνοι, ακόμα και ενδεχόμενοι παραγοντισμοί. Όμως ξαναλέω, δεν το φοβάμαι, γιατί αυτή η ανανέωση γίνεται σε συνθήκες αντιπολίτευσης. Είναι μάλιστα η αρχή της αντιπολιτευτικής περιόδου που διανύουμε. Άρα μας ενδιαφέρει ο κόσμος, που με ταξικά και κοινωνικά κριτήρια έφτασε μέχρι την κάλπη και ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, πριν τρεις μήνες, έχοντας πίσω μας όλες τις δυσκολίες και φυσικά τα λάθη και τις αστοχίες που έγιναν την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα όμως υπήρξαν και μεγάλες τομές σε ότι γνωρίζαμε τις προηγούμενες δεκαετίες, για τις οποίες είμαστε περήφανοι.»

Αναφερόμενος τέλος στην προσφυγική και μεταναστευτική πολιτική, τομέας ευθύνης του ίδιου στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε χαρακτηριστικά για τις πρώτες ημέρες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας: «Τα νούμερα είναι απίστευτα. Μας κατηγορούσαν ότι βουλιάζουμε τα νησιά, όταν είχαμε καταφέρει αρχές του καλοκαιριού να έχουμε 5.500 άτομα στη Λέσβο και σήμερα αγγίζουν τις 14.000. Δεν θεωρώ ότι ήταν ανέτοιμη η ΝΔ. Είναι μέρος ενός σχεδίου, το οποίο είχε και έχει. Το σχέδιο της αποτροπής, στέλνοντας σήματα απέναντι ότι εδώ η κατάταση είναι τραγική, επομένως να μην έρχονται άλλοι. Είναι τόσο ανόητο όλο αυτό, γιατί οι άνθρωποι που φτάνουν αυτή την περίοδο στην Ελλάδα, αφενός γνωρίζουν ποια είναι η κατάσταση, αφετέρου δεν θέλουν να μείνουν στη χώρα μας. Εκτιμώ ότι δεν είχε προετοιμαστεί η ΝΔ για να δημιουργηθούν δομές στην ενδοχώρα, κάτι που εμείς κάναμε συστηματικά όλο το προηγούμενο διάστημα. Βεβαίως, με τη ρητορική του μίσους και της ξενοφοβίας το βρίσκει μπροστά της.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:42