search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:17
MENU CLOSE

Γιουνκέρ: Η συμφωνία σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για παράταση στο Brexit

17.10.2019 13:21
Υπέρ του «κορωνο-ομολόγου» ο Γιούνκερ - «Στο τέλος θα επικρατήσουν» - Media

 

Η είδηση της ημέρας είναι «η επιτυχημένη ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ της βρετανικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ από τις Βρυξέλλες.

«Τη μελετάμε και θα διαμορφώσουμε τη γνώμη μας, αλλά ήδη γνωρίζουμε κομμάτια αυτής της συμφωνίας και στο βαθμό που τα γνωρίζουμε, είναι μια καλή είδηση», είπε η Μέρκελ. «Το γεγονός ότι ο Ιρλανδός πρωθυπουργός είναι μάλλον χαρούμενος εδώ είναι πολύ σημαντική ένδειξη».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αυτή η συμφωνία είναι μια πολύ καλή συμφωνία για την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι μια λογική, δίκαιη έκβαση».

«Μπορούμε να φέρουμε εις πέρας ένα πραγματικό Brexit που πετυχαίνει τους στόχους μας. Και σημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρεί ολόκληρο και πλήρες στις 31 Οκτωβρίου», δήλωσε ο ίδιος. «Πραγματικά ελπίζω τώρα…ότι οι συνάδελφοί μου, βουλευτές στο Ουεστμίνστερ θα ενωθούν για να περάσουν αυτή τη συμφωνία.

«Τώρα είναι η ώρα για εμάς για να εκπληρώσουμε το Brexit και να εργαστούμε μαζί για το κοινό μας μέλλον», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε: «Αυτή η συμφωνία σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για κανενός είδους παράταση», προσθέτοντας ότι είναι χαρούμενος για τη συμφωνία, αλλά λυπημένος για το Brexit.

Καμία παραπάνω αναβολή θα ζητήσει ο Τζόνσον

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες από την βρετανική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Τζόνσον θα ζητήσει από τους ηγέτες της ΕΕ να αποκλείσουν μια αναβολή. 

“Ο πρωθυπουργός θα πει στους ηγέτες της ΕΕ ότι είτε θα υπάρξει αυτή η συμφωνία είτε δεν θα υπάρξει συμφωνία – όχι όμως αναβολές”, σημείωσε η πηγή. “Δεν θα ζητήσει παράταση και δεν θα αποδεχθεί παράταση, αν του προταθεί”, πρόσθεσε η ίδια πηγή της βρετανικής κυβέρνησης.

Προηγουμένως και η επικεφαλής του τμήματος πολιτικού ρεπορτάζ του BBC Λόρα Κούενσμπεργκ είχε τονίσει επικαλούμενη πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ ότι ο Τζόνσον θα ζητήσει από τους ηγέτες της ΕΕ να αποκλείσουν μια νέα αναβολή του Brexit, ευελπιστώντας ότι οι Βρετανοί βουλευτές θα προτιμήσουν στην περίπτωση αυτή την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ με την συμφωνία του από μια έξοδο χωρίς συμφωνία.

“Πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ δηλώνει ότι ο Τζόνσον θα ζητήσει από τους ηγέτες να αποκλείσουν περαιτέρω αναβολή – αναμένεται να τους ζητήσει να καταστήσουν σαφές ότι είναι ‘είτε η νέα συμφωνία είτε καμία συμφωνία, αλλά όχι άλλες αναβολές'”, σημείωσε η Κούενσμπεργκ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:11