search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:36
MENU CLOSE

Σκουρλέτης: «Κομανέτσι» η κυβέρνηση σε κομβικά πολιτικά ζητήματα

17.10.2019 14:05
Σκουρλέτης: «Κομανέτσι» η κυβέρνηση σε κομβικά πολιτικά ζητήματα - Media

 

Για συγκεντρωτική δομή με «όλα είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των ημετέρων», κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο ως «νομοσχέδιο “κουρελού” που κάθε άρθρο του είναι και μία ανεξόφλητη επιταγή, ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο προς συγκεκριμένες κατηγορίες», μιλώντας για την απαλλαγή των μελών των ΔΣ των καναλιών από την κατάθεση πόθεν έσχες.

Αναφερόμενος στα θέματα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, το προσφυγικό, τα πρωτογενή πλεονάσματα, χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «Κομανέτσι», εννοώντας ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση έχει κάνει μεταστροφή σε σχέση με τη στάση που είχε για αυτά πριν από τις εκλογές. «Ήταν ξέφραγο αμπέλι η χώρα επί ΣΥΡΙΖΑ; Και αν ήταν, γιατί αυξήθηκαν οι ροές επί Νέας Δημοκρατίας; Η κυβέρνηση αντιλήφτηκε ποια είναι η πραγματικότητα και είδε ότι τελικά ο λαϊκισμός έχει κοντά ποδάρια», είπε. Σχετικά με το ΚΕΘΕΑ, κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι «έγκλημα» σε «έναν καταξιωμένο, ανεξάρτητο οργανισμό».

«Μέσα από αυτή τη μαζικοποίηση, την επανεκκίνηση, να αναδείξουμε ένα νέο μοντέλο πολιτικής. Δεν θέλουμε ένα κόμμα χειροκροτητών, οπαδών», σημείωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Αριστερά, παρότι δεν είχε μια προηγούμενη εμπειρία, μπόρεσε και ανταποκρίθηκε στη διακυβέρνηση. «Θα αφήναμε αυτόν τον τόπο στα νύχια της διεφθαρμένης δικομματικής κατάστασης των προηγούμενων ετών;», αναρωτήθηκε και τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «το ότι υπήρξε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανάχωμα στην άνοδο της Ακροδεξιάς» και πως η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τις δικές της προτεραιότητες ήταν που «έσωσε κόσμο ο οποίος λιμοκτονούσε».

Στο ίδιο πλαίσιο, είπε ότι «το 2015 ήταν δύσκολες οι καταστάσεις» και πως «υπήρξε μία κυβέρνηση στηριγμένη στη λαϊκή βούληση, η οποία τα έβαλε με τα θηρία και έφτασε σε οριακές καταστάσεις […] Μνημόνια παραλάβαμε και τα μνημόνια τα κλείσαμε». «Ο δικός μας χώρος είχε πάντοτε έναν σταθερό στρατηγικό προσανατολισμό και πριν από τις εκλογές και μετά, που ανέλαβε την κυβέρνηση. Αναζητούμε οποιαδήποτε λύση συμβιβασμού ή δικαίωσης -η δικαίωση δεν υπήρξε, υπήρξε ο επώδυνος συμβιβασμός- μέσα στο πλαίσιο της Ευρώπης», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

Σημείωσε ακόμη ότι ο κ. Στουρνάρας «έχει πει πάρα πολλά ψέματα» και «έκανε πόλεμο ανελέητο, κατά παράβαση των καθηκόντων του, στην προηγούμενη κυβέρνηση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:35