search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:38
MENU CLOSE

Συνταγματική αναθεώρηση: Συμφωνία περί βουλευτικής ασυλίας και ευθύνης υπουργών

17.10.2019 15:53
Συνταγματική αναθεώρηση: Συμφωνία περί βουλευτικής ασυλίας και ευθύνης υπουργών - Media
 
Κατά τη συζήτηση της πέμπτης θεματικής ενότητας, στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, καταγράφηκε ευρύτατη συναίνεση σχετικά με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 62 και τον περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας, και το άρθρο 86 παρ. 3, για την κατάργηση των προνομιακών ρυθμίσεων περί ποινικής ευθύνης υπουργών.
 
Τα δύο αυτά αναθεωρητέα άρθρα είχαν εγκριθεί από την προτείνουσα βουλή με ευρύτατη συναίνεση, με το πρώτο να εγκρίνεται από 237 βουλευτές και το δεύτερο να λαμβάνει 253 ψήφους.
 
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε διαφωνία σχετικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει προσθήκη ερμηνευτικής δήλωσης στο άρθρο 86, ώστε να έχει αναδρομική ισχύ η διάταξη.
 
Η ΝΔ χαρακτήρισε ως εξόχως προβληματική και επικίνδυνη την εκ των υστέρων ποινική δίωξη υπουργών, καθώς μπορεί να δημιουργήσει πολιτικό περιβάλλον ρεβανσισμού.
 
Προκειμένου να θεωρηθεί αναθεωρητέα η διάταξη χρειάζεται να λάβει 180 ψήφους. Σημειώνεται πως στην προηγούμενη αναθεωρητική Βουλή δεν πέρασε για μία ψήφο τον πήχη καθώς ψηφίστηκε από 179 βουλευτές.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:37