22/01/2021 21:53:33

Αν και Έλληνες επιμένουμε...ιταλικά στον καφέ: Τι είδη πίνουμε και από πού

Αν και Έλληνες επιμένουμε...ιταλικά στον καφέ: Τι είδη πίνουμε και από πού - Media

 

Ο φρέντο εσπρέσο είναι ο αγαπημένος καφές σε take away (πακέτο) στην Ελλάδα, όπως έδειξε η πανελλήνια έρευνα της ierax analytix και της stackprime σε 3.338 ερωτώμενους.

Συγκεκριμένα ο φρέντο εσπρέσο ήρθε πρώτος με 36%, ο φρέντο καπουτσίνο 2ος με 19%, καπουτσίνο με 13%, στιγμιαίος 11%, εσπρέσο 9%, ελληνικός 7% και φίλτρου 3%.

Όσον αφορά πόσο συχνά καταναλώνουν καφέ από έξω, καθημερινά δήλωσε το 36%, 4-5 φορές την εβδομάδα το 17%, 2-3 φορές την εβδομάδα το 27%, 1 φορά την εβδομάδα και χωρίς πρόγραμμα είχαν από 10%.

Σημαντικό το γεγονός πως οι μισοί επιλέγουν να πάρουν καφέ από τοπικές καφετέριες και μπαρ (όχι κάποιας αλυσίδας), 42% επιλέγει επώνυμες αλυσίδες καφέ, 4% παίρνει από ζαχαροπλαστεία/φούρνους και το υπόλοιπο 4% από σούπερ μάρκετ, καντίνες κ.λπ.

Τέλος, σχετικά με τις τιμές του καφέ στην Ελλάδα γενικότερα, φαίνεται πως τιμές κάτω από 1 ευρώ αγχώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την ποιότητα του καφέ ενώ τιμές άνω των 2.20 ευρώ θεωρούνται υπερβολικές. Τα νούμερα αυτά ισχύουν για όλα τα είδη καφέ από έξω.

Η έρευνα έγινε από την ierax analytix, ηλεκτρονικά, μέσω των social media της εταιρείας, σε 3.338 άτομα πανελλήνια, από τις 04 μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.