17/02/2020 18:42:50

Πενς: «Διακόπτει την στρατιωτική επιχείρηση η Τουρκία»

Πενς: «Διακόπτει την στρατιωτική επιχείρηση η Τουρκία» - Media

 

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για κατάπαυση του πυρός στη Συρία.

«Σήμερα ανακοινώνω ότι χάρη στην ισχυρή ηγεσία του Ντόναλντ Τραμπ και στις στενές σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία συμφωνήσαμε σε κατάπαυση πυρός» τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο κ. Πενς.

O Μάικ Πενς τόνισε ότι «μέρος της συμφωνίας μας είναι ότι με την κατάπαυση του πυρός, οι ΗΠΑ δεν θα επιβάλλουν επιπλέον κυρώσεις στην Τουρκία»

Προσέθεσε δε ότι «μόλις επιτευχθεί μόνιμη ανακωχή, ο πρόεδρος (σ.σ. Τραμπ) έχει συμφωνήσει να άρει τις οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν τη Δευτέρα»

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Τουρκία θα διακόψει τη στρατιωτική επιχείρηση για να επιτρέψει την αποχώρηση των δυνάμεων του YPG εντός 120 ωρών, σημείωσε ο ίδιος.

Ο αντιπρόεδρος υποστήριξε ότι υπάρχει επικοινωνία με τις συριακές δυνάμεις προκειμένου οι ΗΠΑ να διευκολύνουν την απόσυρσή τους από την περιοχή της ζώνης ασφαλείας των 30 χιλιομέτρων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.