search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:43
MENU CLOSE

Στο στόχαστρο του ΚΙΝΑΛΛ η Κουμουνδούρου με αφορμή την ψήφο των αποδήμων

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2095
17-10-2019
19.10.2019 03:00
kinal_1.jpg

 

Σφοδρά πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο τη συζήτηση για την ψήφο των αποδήμων που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, εξαπέλυσε το Κίνημα Αλλαγής. 
«Οι θέσεις μας για τον εκλογικό νόμο, την ψήφο των αποδήμων, την αναθεώρηση του συντάγματος και την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας είναι κρυστάλλινες και δεν μπαίνουν σε καμία ζυγαριά» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη, τονίζοντας πως το Κίνημα Αλλαγής «δεν κάνει παζάρια, πολιτεύεται με θέσεις, προτάσεις και αρχές». 

Βάζοντας στο στόχαστρο την Κουμουνδούρου, η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, δέσμιος του λαϊκισμού του, αδυνατεί να κατανοήσει πως η ψήφος των Ελλήνων πολιτών κατοίκων εξωτερικού είναι θέμα με εθνικές διαστάσεις, είναι θέμα δημοκρατίας». Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν αλλάξει δραματικά οι συνθήκες και ως εκ τούτου ο απόδημος ελληνισμός έχει νέα σύσταση, μετά το brain drain.

«Η αντιμετώπιση των Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού με όρους σεβασμού και ισοτιμίας της ψήφου τους είναι αυτονόητη υποχρέωση των πολιτικών κομμάτων» αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής και βάλλοντας κατά της Κουμουνδούρου τονίζει χαρακτηριστικά: «Με εξαίρεση τον ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα. Πάνω από όλα βάζει τη ζυγαριά του κομματικού οφέλους. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι οι συναλλαγές και η μονταζιέρα. Αμετανόητοι…».

 
Συνεχίζοντας μάλιστα στους ίδιους υψηλούς τόνους απέναντι στην Κουμουνδούρου, η Χαριλάου Τρικούπη αναφερόμενη στο πρώτο επτάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως όλοι ξέρουν και το όνομα και τη διεύθυνση του πολιτικά υπευθύνου και υπολόγου. «Αλέξης Τσίπρας – Μέγαρο Μαξίμου» είναι η απάντηση, σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο αναφέρει ότι οφείλουν να πουν την αλήθεια και να απολογηθούν στον ελληνικό λαό για την περιπέτεια που έζησε η χώρα και τις οδυνηρές συνέπειες των επιλογών του 2015. 

«Να μπει φραγμός»

Το ζήτημα της προκλητικής στάσης της Τουρκίας αναμένεται να θέσει η Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στην προσύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος – PES Leaders που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, ζητώντας από τους Ευρωπαίους εταίρους να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα σε βάρος της τουρκικής πλευράς. 

«Είναι ώρα να μπει φραγμός στην τουρκική επιθετικότητα που εκδηλώνεται πλέον και με πράξεις σε όλη την περιοχή» είχε σημειώσει χαρακτηριστικά σε πρόσφατη δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Σύμφωνα με τη Γεννηματά, «η Τουρκία συνεχίζει την παράνομη εισβολή της στη Συρία με θύματα ανθρώπινες ζωές και δημιουργεί συνθήκες για νέα κύματα προσφύγων. Παραβιάζει κυνικά το διεθνές δίκαιο, προκειμένου να επιβάλει αλλαγή συνόρων στη Βόρειο Συρία και εθνοκάθαρση σε βάρος των Κούρδων».
Υπενθυμίζεται ότι στη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό η Γεννηματά είχε τονίσει την ανάγκη να μπει «στοπ» στην τουρκική επιθετικότητα και κάλεσε τον Μητσοτάκη να ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «να αποφασίσει συγκεκριμένα, αποτελεσματικά μέτρα και κυρώσεις κατά της Τουρκίας, αλλαγή της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για το προσφυγικό – μεταναστευτικό και άμεση ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43