26/05/2020 17:14:42

Αερομαχίες με Τσίπρα!

Αερομαχίες με Τσίπρα!    - Media

 

Η φραστική επίθεση που δέχτηκε στο αεροπλάνο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας  από  τη δημοσιογράφο Γεωργία Μπιτάκου, ήταν με μια λέξη απαράδεκτη! Τελεία και παύλα. Για κανέναν λόγο δεν επιτρέπεται, και δεν νομιμοποιείται μια τέτοια συμπεριφορά. Να θυμίσουμε ότι οι πολιτικοί μας -γιατί κάθε φορά πολεμάμε με τα αυτονόητα- είναι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού. Κανείς δεν είδε φως και μπήκε. Αντίθετα, τίθενται στην δοκιμασία της εκλογής. Και αυτή τη βασική συνθήκη πρέπει να την έχουμε στο μυαλό μας. Αυτές οι πρακτικές «αυτοδικίας» για κανένα λόγο δεν επιτρέπεται να γίνονται αποδεκτές. Οι πολιτικοί κρίνονται και επικρίνονται δια της ψήφου. 

Το μήνυμα πρέπει να καταστεί σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις γιατί κάθε παρερμηνεία του ανοίγει επικίνδυνες ατραπούς. Στο πρόσφατο παρελθόν μας ζήσαμε παρόμοιες αγανακτισμένες ατομικές «θιγμένες» συνειδήσεις που  εξελιχθήκαν σε μαζικές βιαιοπραγίες. Τότε που σε κάθε γωνιά έστηναν κι ένα αυτοσχέδιο λαϊκό δικαστήριο. Με αποτροπιασμό φέρνουμε στο νου μας βίαιες λεκτικές επιθέσεις, εισβολές σε δημόσιους χώρους, γιαουρτώματα, μολότοφ, πυρκαγιές, ξυλοδαρμούς, όπου ο κάθε ψυχοπαθής ιδεολόγος εξαργύρωνε το δίκιο του σε βία. Και δεν υπάρχει καλή  και κακή μορφή βίας, είτε αυτή εκφέρεται ως ακραίος λόγος, είτε ως μολότοφ, μαχαιριά  ή πυροβολισμός. Καμιά μορφή βίας δεν είναι αποδεκτή, ούτε ως μαμή της Ιστορίας, ούτε ως ιστορική αναγκαιότητα. 

Κι εδώ δεν θα μιλήσουμε «με ονόματα και διευθύνσεις» για μια σειρά πολιτικών προσώπων που επαινούσαν πολύ σκληρότερα περιστατικά στο όνομα …της λαϊκής αγανάκτησης. Είπαμε: προχωράμε μπροστά αλλά δεν ξεχνάμε κιόλας.  …  Κοντολογίς η λεκτική επίθεση της κυρίας σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αντιαισθητική, και μας συνδέει με τις ζοφερές καταστάσεις του πρόσφατου παρελθόντος από τις οποίες βγαίνουμε όλοι τραυματισμένοι. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.