13/07/2020 11:05:19

Και επισήμως: Ο ΑΝΤ1 άνοιξε Σχολή Σεναρίου

Και επισήμως: Ο ΑΝΤ1 άνοιξε Σχολή Σεναρίου - Media

 

Μια νέα γενιά σεναριογράφων σκοπεύει να εκπαιδεύσει ο ΑΝΤ1, συμβάλλοντας στην αύξηση των δημιουργικών μυαλών που υπάρχουν στην Ελλάδα και ακόμη περισσότερο στην αναβάθμιση του πρωτογενούς περιεχομένου μυθοπλασίας.

Αρκετές τηλεοπτικές σειρές που προβλήθηκαν και προβάλλονται στην ελληνική τηλεόραση δανείζονται τα σενάριά τους από σειρές του εξωτερικού. Ο ΑΝΤ1 έκανε ένα βήμα για να σταματήσει να συμβαίνει αυτό το φαινόμενο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ομίλου:

«Η Σχολή Σεναρίου ΑΝΤ1, είναι γεγονός. Με πρωταρχικό στόχο την εκπαίδευση μιας νέας γενιάς σεναριογράφων, η Σχολή θα συμβάλλει στην παραγωγή και την αναβάθμιση πρωτογενούς περιεχομένου μυθοπλασίας, για την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και τα digital media. 

Η Σχολή Σεναρίου του ΑΝΤ1 ξεκίνησε με ένα πιλοτικό πρόγραμμα τον Οκτώβριο 2019. Πρόκειται για το πρώτο workshop της Σχολής που παρακολουθεί μια ομάδα επίλεκτων, πολλά υποσχόμενων δημιουργών. Η συγκεκριμένη ομάδα αποτελεί το Promising team της Σχολής.

Το βασικό διετές πρόγραμμα σπουδών της Σχολής Σεναρίου του ΑΝΤ1 για νέους σπουδαστές ξεκινάει επίσημα τον Φεβρουάριο 2020.

Καθηγητές εγνωσμένου κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα διδάξουν μεταφέροντας τη γνώση και την εμπειρία τους, με γνώμονα τα διεθνή standards του Σεναρίου.

Οι απόφοιτοι της Σχολής Σεναρίου ΑΝΤ1 θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ως σεναριογράφοι στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και τα digital media, ως script consultants σε τηλεοπτικούς σταθμούς και εταιρείες παραγωγής και ως κειμενογράφοι στο χώρο της διαφήμισης.

Η Σχολή Σεναρίου του ΑΝΤ1 είναι μια πρωτοβουλία του προέδρου του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, κ.  Θοδωρή Μ. Κυριακού και έχει ως όραμά της την ενίσχυση και την προώθηση της ελληνικής μυθοπλασίας και αναβάθμισης της τεχνογνωσίας των Ελλήνων δημιουργών». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.