23/09/2020 10:29:00

Αγοράκι γεννήθηκε χωρίς πέος - Πώς θα διορθωθεί χειρουργικά

Αγοράκι γεννήθηκε χωρίς πέος - Πώς θα διορθωθεί χειρουργικά - Media

 

Το αγόρι, του οποίου τα στοιχεία γεννήθηκε στην Τουρκία με το ελάττωμα που είναι γνωστό ως «penile agenesis».

Οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Erbakan στο Konya δήλωσαν ότι οι όρχεις του αγοριού έχουν και οι δύο κατεβεί και δεν είχε άλλα ορατά προβλήματα εκτός από το να μην έχει ένα πέος.

​Όπως ανέφεραν «μια χειρουργική αποκατάσταση του πέους θα ήταν μια καλή εναλλακτική λύση για το μωρό».

Σύμφωνα με μια αναφορά στο Science Direct, έχουν αναφερθεί παγκοσμίως μόνο 80 περιπτώσεις περιγεννητικής νόσου του πέους.

Η σπάνια κατάσταση του παιδιού διερευνήθηκε από μια εξειδικευμένη ομάδα γιατρών, συμπεριλαμβανομένων χειρουργών, μόλις μία ημέρα μετά τη γέννησή του.

Σύμφωνα με το gazzetta.gr διαπίστωσαν πως το μωρό έχει μια «ανώμαλη σύνδεση μεταξύ της ουροδόχου κύστης και του ορθού» - επίσης γνωστή ως φλεβοκομβικό συρίγγιο.

Ο Δρ Richard Viney, ένας ουρολόγος που εδρεύει στην ουρολογική κλινική στο Μπέρμιγχαμ, δήλωσε στην Daily Mail: «Είναι λάθος να ερμηνεύουμε την έλλειψη πέους ως αποτυχία ανάπτυξης γεννητικών οργάνων. Η αποτυχία εδώ είναι η ανάπτυξη του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος και του εντέρου. Στο έμβρυο μοιράζονται μια κοινή κοιλότητα που ονομάζεται cloaca».

«Αυτό μπορεί να διορθωθεί χειρουργικά. Το παιδί είναι αρσενικό και οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση για να διορθώσει τις ανωμαλίες θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός αξιόλογου πέους», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.