02/07/2020 09:02:01

Έλενα Ακρίτα κατά Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών: «Καλά, δεν ντρέπεστε;»

Ακρίτα: Βορίδη «κοντά τα χέρια - Γλυκά το λέω» - Media

 

Επίθεση κατά του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών εξαπολύει η Έλενα Ακρίτα, με αφορμή τη διαφωνία του Σωματείου με τη μετονομασία του ισογείου του «Ρεξ» σε σκηνή «Ελένη Παπαδάκη».

Το ΣΕΗ ζητά την άμεση ανάκληση της σχετικής απόφασης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, σημειώνοντας ότι επρόκειτο για μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Στο σχετικό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, στο οποίο αναπαράγεται η ανακοίνωση του ΣΕΗ και το οποίο δημοσιεύει σχολιάζοντάς το η Έλενα Ακρίτα, αναφέρεται ότι η Ελένη Παπαδάκη κατηγορήθηκε για συνεργασία με τους Γερμανούς κατακτητές.

«Στις μέρες του Δεκέμβρη η Ελ. Παπαδάκη συνελήφθη από τη Λαϊκή Πολιτοφυλακή Πατησίων - Γαλατσίου. Σε αντίθεση με τις εντολές που είχαν, το βράδυ της 21ης Δεκέμβρη η Ελένη Παπαδάκη δολοφονήθηκε από ομάδα, επικεφαλής της οποίας ήταν ο καπετάν Ορέστης. Οπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, ο Ορέστης ήταν πράκτορας της Intelligence Service, ενώ όλοι οι υπαίτιοι δικάστηκαν από Ανταρτοδικείο, οι οποίοι ομολόγησαν τη σχέση τους με τις βρετανικές αρχές, καταδικάστηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν δημόσια στην πλατεία Κολιάτσου. Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Ζαχαριάδης, σημείωνε το 1945 ότι η δολοφονία της Ελ. Παπαδάκη δεν μπορεί να βρει δικαίωση και πρέπει να καταδικαστεί ανοιχτά. Η υπόθεση της Παπαδάκη εντάχθηκε από την εποχή εκείνη κιόλας στη φαρέτρα της αστικής προπαγάνδας, για ένταση του αντικομμουνισμού και της καταστολής», αναφέρει ο Ριζοσπάστης.

«Καλά δεν ντρέπεστε; Έχετε ιδέα πόσο τεράστια ηθοποιός υπήρξε η Ελένη Παπαδάκη; Πόση ζήλεια, φθόνο και μίσος αντιμετώπισε στη σύντομη ζωή της; Και υπογράφετε διαμαρτυρία για να μην δοθεί το όνομά της σε σκηνή του Εθνικού Θεάτρου; Κι είστε ηθοποιοί; Ντροπή!», σχολιάζει η Έλενα Ακρίτα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.