27/09/2020 23:45:28

Τι μακέλεψε μεγάλο λευκό καρχαρία; (Photos | Video)

Τρόμος στα αβαθή: Καρχαρίας τρώει την ψαριά ζευγαριού, επιτίθεται στη βάρκα του (Video) - Media

 

Για τους λίγους που ίσως δεν το γνωρίζουν, ο μεγάλος λευκός καρχαρίας είναι ένα από τα κορυφαία αρπακτικά των ωκεανών και με την εξαίρεση τις όρκες (και τον άνθρωπο) δεν έχουν και πολλούς αντιπάλους.

Γι' αυτό και η εικόνα ενός λευκού καρχαρία που φέρει στο σώμα του δαγκωματιές και κυριολεκτικά μοιάζει μακελεμένος προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στους υδροβιολόγους που τον έπιασαν παραζαλισμένο στη θαλάσσια περιοχή της Νόβα Σκότια στον Καναδά.

Το μήκους σχεδόν τεσσάρων μέτρων ψάρι έφερε μια τεράστια δαγκωνιά στο κεφάλι του, με τους επιστήμονες να εκτιμούν ότι προκλήθηκε από άλλον, ακόμα μεγαλύτερο λευκό καρχαρία.

Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι το ψάρι που δάγκωσε τον «Βίμι», όπως τον αποκαλούσαν χαϊδευτικά, πρέπει να ήταν μήκους τουλάχιστον πέντε μέτρων.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο,,, δαγκωμένος καρχαρίας όχι μόνο επιβίωσε από την επίθεση που δέχθηκε, αλλά σύντομα επουλώθηκαν οι πληγές του, καθώς το είδος έχει εξαιρετικές ιδιότητες ανάρρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.