29/09/2020 04:50:09

Λάρισα: Στέρηση μισθού σε εκπαιδευτικούς γιατί έκαναν δημόσια κριτική στην υπηρεσία τους

Λάρισα: Στέρηση μισθού σε εκπαιδευτικούς γιατί έκαναν δημόσια κριτική στην υπηρεσία τους - Media

 

Χρηματικό πρόστιμο σε δύο εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Συκουρίου επέβαλε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Ιωάννης Καψάλης, για την εκ μέρους τους άσκηση δημόσιας κριτικής σε μέσα ενημέρωσης.

Απόφαση που προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις και ερωτηματικά στον εκπαιδευτικό κόσμο και την κοινωνία της Λάρισας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κάνοντας χρήση του σχετικού δικαιώματος που του δίνει ο νόμος, τιμώρησε με πρόστιμο ίσο με το 1/4 του μισθού του, τον διευθυντή του ΓΕΛ Συκουρίου και πρώην αντιπρόεδρο του ΠΥΣΔΕ, Δημήτρη Γεωργούση για δημόσια κριτική διά του Τύπου, και με πρόστιμο ίσο με το 1/8 του μισθού του τον εκπαιδευτικό του ΓΕΛ Συκουρίου και μέλος του ΠΥΣΔΕ Λάρισας, Δ. Διονυσίου, γιατί με κείμενό του σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης είχε χαρακτηρίσει παράτυπη απόφαση του οργάνου στο οποίο συμμετέχει.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε και προκαλεί συζητήσεις αλλά και αντιδράσεις. Όμως, τόσο ο κ. Γεωργούσης όσο και ο κ. Διονυσίου προβάλλουν τον ισχυρισμό, ότι πίσω απ’ αυτή την απόφαση υπάρχει πλούσιο παρασκήνιο που φτάνει μέχρι την υπόθεση των 6 Διευθυντών, καθώς ο διευθυντής του ΓΕΛ Συκουρίου κ. Γεωργούσης ήταν ένας από τους ανθρώπους που τοποθετήθηκε δημόσια για το θέμα των εκπρόθεσμων δηλώσεων, ενώ και στην περίπτωση του κ. Διονυσίου υπάρχει επίσης ιστορικό -με ανταλλαγή αγωγών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.