21/01/2021 06:45:58

Αποτρίχωση με λέιζερ: Οι παρενέργειες στο δέρμα – Δείτε πώς γίνεται (Videos)

Αποτρίχωση με λέιζερ: Οι παρενέργειες στο δέρμα – Δείτε πώς γίνεται (Videos) - Media

 

Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι ουσιαστικά ένας τρόπος για να κάψει κανείς τις τρίχες στο σώμα του μια για πάντα. Η διαδικασία προϋποθέτει έναν δερματολόγο που με ειδικό μηχάνημα κατευθύνει “ριπές” λέιζερ σε κάθε τρίχα σε μικρές δόσεις.

Αυτό το μηχάνημα για την αποτρίχωση με λέιζερ έχει σχεδιαστεί για να στοχεύει την μελανίνη στις τρίχες, η οποία είναι μια χρωστική ουσία που δίνει τα μαλλιά, το δέρμα και τα μάτια το χρώμα τους.

Επειδή η μελανίνη βρίσκεται επίσης στο δέρμα, οι ριπές αυτές με λέιζερ πρέπει να είναι αρκετά μικρές, για να προληφθεί το κάψιμο του δέρματος. Αυτός είναι ο λόγος που η αποτρίχωση με λέιζερ είναι πιο εύκολη διαδικασία για ανθρώπους που έχουν σκούρες τρίχες (με πολλή μελανίνη) και ανοιχτόχρωμο τόνο δέρματος (με λίγη μελανίνη).

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το νόημα της αποτρίχωσης με λέιζερ δεν είναι απλά να κάψει τις τρίχες, γιατί αυτό έχει μόνο προσωρινά αποτελέσματα (ακριβώς όπως το ξύρισμα, ή η κλασική αποτρίχωση). Ο δερματολόγος πρέπει να καταστρέψει βαθιά τον θύλακα της τρίχας, για να εμποδίσει άπαξ και δια παντός την ανάπτυξη νέα τρίχας σε εκείνο το σημείο.

Η ομάδα στο κανάλι Veritasium στο YouTube, το οποίο έχει υλικό με θέματα επιστήμης και τεχνολογίας, δημιούργησε ένα βίντεο, όπου αναλύει την επιστήμη πίσω από την αποτρίχωση με λέιζερ.

Πηγή: iatropedia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.