search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:21
MENU CLOSE

Νεκρός Τούρκος στρατιώτης στη Συρία παρά την εκεχειρία

20.10.2019 07:29
Νεκρός Τούρκος στρατιώτης στη Συρία παρά την εκεχειρία - Media
 
Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας ακόμη τραυματίστηκε σήμερα σε επίθεση των συριακών κουρδικών δυνάμεων παρά την εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών, την οποία συμφώνησε η Άγκυρα με τις Ηνωμένες Πολιτείες την Πέμπτη έπειτα από διαπραγματεύσεις, ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.
 
“Ένας από τους ηρωικούς συντρόφους μας έπεσε μάρτυρας και ένας άλλος τραυματίστηκε σε επίθεση με αντιαρματικά και ελαφρά όπλα (…) την οποία διέπραξαν τρομοκράτες κατά τη διάρκεια μιας αποστολής αναγνώρισης και επιτήρησης” που πραγματοποιούσαν οι δύο στρατιώτες στην περιοχή Τελ Αμπιάντ της βορειοανατολικής Συρίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.
 
Το υπουργείο διευκρίνισε ότι ο στρατός απάντησε για να αμυνθεί στην επίθεση αυτή που έκανε η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) με αντιαρματικά και ελαφρά όπλα και παρά τη συμφωνία για παύση των τουρκικών στρατιωτικών επιχειρήσεων και την αποχώρηση των κούρδων μαχητών από την περιοχή. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου, η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στη συμφωνία εκεχειρίας παρά τις παραβιάσεις της.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:20