search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:42
MENU CLOSE

Ν. Παππάς: Τώρα καταλαβαίνουμε όλοι πόσο μεγάλη σημασία είχε η Συμφωνία των Πρεσπών

20.10.2019 07:33
Ν. Παππάς: Τώρα καταλαβαίνουμε όλοι πόσο μεγάλη σημασία είχε η Συμφωνία των Πρεσπών - Media
 
«Δηλώνουμε έτοιμοι να “μολυνθούμε” από τις αγωνίες και προσδοκίες του προοδευτικό κόσμου της χώρας. η προσπάθεια για την πολιτική διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει, τα αποτελέσματα μέχρι τώρα είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά» ανέφερε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ανοιχτή συνέλευση με θέμα την πολιτική διεύρυνση του κόμματος στην Πτολεμαΐδα.
 
Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά την άρνηση του Συμβουλίου κορυφής της ΕΕ να δώσει το πράσινο φως στις έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στη Βόρεια Μακεδονία αλλά και στην απόφαση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ να προσφύγει στις κάλπες. «Ανησυχούμε πάρα πολύ και τώρα καταλαβαίνουμε όλοι, πόσο μεγάλη σημασία είχε η Συμφωνία των Πρεσπών». Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα «να μην επικρατήσουν στη Βόρεια Μακεδονία και στα Βαλκάνια οι δυνάμεις του εθνικισμού».
 
Ο κ. Παππάς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της απαλλαγής των ιδιοκτητών τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης να υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες, που προβλέπεται από τις διατάξεις του νέου αναπτυξιακού νόμου και τόνισε ότι «κανένας νόμος, ούτε του Βενιζέλου ούτε του Ρουσόπουλου, προέβλεπε τη μη ονομαστικοποίηση των μετοχών τους».
 
Τον Νίκο Παππά διαδέχθηκε στο βήμα η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία τόνισε ότι «χρειαζόμαστε να μεγαλώσουμε ως κόμμα, να χαράξουμε μια νέα πορεία για τον τόπο, η προοδευτική διακυβέρνηση χρειάζεται προοδευτικές πρωτοβουλίες».
 
«Εγώ προέρχομαι από το σοσιαλιστικό χώρο, ήμουν από μικρό παιδί στο ΠΑΣΟΚ και όπως γνωρίζετε η προοδευτική πλειοψηφία εκφράστηκε με διάφορους τρόπους σε διάφορες ιστορικές εποχές» επισήμανε και προσέθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα μπορεί να εκφράσει την προοδευτική πλειοψηφία».
 
Δήλωσε την ικανοποίηση της από την ανταπόκριση του κόσμου στην πρόσκληση του isyriza και της προοδευτικής συμμαχίας και κλείνοντας την παρέμβαση της υπογράμμισε ότι «είμαστε όλοι εδώ, είμαστε παρόντες για να φέρουμε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ την νέα κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα».
 
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η βουλευτής Κοζάνης του κόμματος Καλλιόπη Βέττα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:39