search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:42
MENU CLOSE

Αποστολάκης: Φτάσαμε πολύ κοντά σε επεισόδιο τύπου «Ιμίων» (Video)

20.10.2019 07:47
Αποστολάκης: Σε μια σύγκρουση με την Τουρκία η Ελλάδα θα είναι μόνη της (Video) - Media
 
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν έχει κρύψει ποτέ τις προθέσεις της για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, με συνεχείς αναφορές περί “Γαλάζιας πατρίδας” και απώτερος στόχος είναι να ανατρέψει το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου.
 
Ο κ. Αποστολάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 αποκάλυψε ότι κατά διαστήματα υπήρξε ένταση σε διαλόγους που είχε με τον Τούρκο ομόλογο του Χουλουσί Ακάρ, τονίζοντας του ότι η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο δεν οδηγεί πουθενά, αλλά ήταν υποχρεωμένος να διατηρήσει ένα κανάλι επικοινωνίας που λειτουργούσε ως δίαυλος ασφαλείας.
 
Όπως είπε ο κ. Αποστολάκης, “υπήρχαν περιπτώσεις που υπήρχε κίνδυνος να φτάσουμε σε επεισόδια όπως τα Ίμια” και αν η ελληνική πλευρά δεν είχε επιδείξει την απαραίτητη ψυχραιμία και είχε ‘τσιμπήσει’ στις προκλήσεις των Τούρκων, οι συνέπειες θα ήταν ανυπολόγιστες.
 
Αναφερόμενος στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι η εξέλιξη αυτής της επιχείρησης θα δείξει εάν θα ανοίξει η όρεξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ευρύτερη περιοχή.
 
Σχετικά με το προσφυγικό ο κ. Αποστολάκης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι δεν μπορεί να λυθεί μόνο από τις προσπάθειες της Ελλάδας και πως θα πρέπει η ΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες της.
 

Πηγή: ΑΝΤ1
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:40