search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:52
MENU CLOSE

Γιατί οι ΗΠΑ φοβούνται ένα κινεζικό μεταγωγικό αεροπλάνο

20.10.2019 12:51
Γιατί οι ΗΠΑ φοβούνται ένα κινεζικό μεταγωγικό αεροπλάνο - Media

 

Παρά το γεγονός ότι η Κίνα έχει ανακοινώσει ότι βρίσκεται στα τελευταία στάδια ανάπτυξης ενός stealth μαχητικού αεροσκάφους και σχεδιάζει την κατασκευή αεροπλανοφόρων, αυτό που ανησυχεί περισσότερο τις ΗΠΑ είναι ένα αεροσκάφος που φέρει το υποκοριστικό «Χοντρούλα» (Chubby Girl).

Πρόκειται για το μεταγωγικό αεροπλάνο Ξιαν Υ-20 το οποίο δεν έχει περίεργα όπλα, δεν περνά απαρατήρητο από τα ραντάρ ούτε είναι ιδιαίτερα γρήγορο. Ωστόσο, μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια ένα τανκ Τύπου 99Α, στρατεύματα, υλικά και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστεί μια στρατιωτική επιχείρηση.

Το Υ-20 είναι το μεγαλύτερο μεταγωγικό αεροπλάνο στον κόσμο, είναι συγκρίσιμο με το αμερικανικό C-17 και πλέον δίνει στην Κίνα αντίστοιχη μεταφορική υπεροχή με αυτή των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

Ήδη, το Υ-20 έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία αποστολές ειρηνικού χαρακτήρα, αλλά και σε ασκήσεις και ο στόχος της Κίνας είναι να αποκτήσει 400 τέτοια μεταγωγικά αεροσκάφη, κάποια εκ των οποίων θα χρησιμοποιούνται και ως εναέρια μέσα ανεφοδιασμού.

Στρατηγικά, το Υ-20 δίνει στην Κίνα πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της, καθώς πλέον οι εναέριες μεταφορές αρμάτων, άλλων οχημάτων και στρατού αποτελούν κρίσιμο παράγοντα για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στον κόσμο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:51