search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:49
MENU CLOSE

Πρόβα συναίνεσης για τη ψήφο των αποδήμων μετά τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ 

21.10.2019 09:29
Διευκρινίσεις ΥΠΕΣ για τα αδήλωτα τετραγωνικά - Media

 

Συνεδριάζει το μεσημέρι για δεύτερη φορά, η Διακομματική Επιτροπή για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων καλούνται να απαντήσουν στην πρόταση τεσσάρων σημείων που κατέθεσε η κυβέρνηση, ενώ ήδη διαφαίνονται σημεία σύγκλισης που θα επιτρέψουν να επιτευχθεί ευρεία συναίνεση καθώς αρκετές είναι πιθανότητες συμφωνίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη γνωστοποίηση της κυβερνητικής πρότασης που προβλέπει δικαίωμα ψήφου για όλους όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, αλλά ταυτόχρονα δεν θα λείπουν περισσότερα από 30 χρόνια από την Ελλάδα και θα έχουν αποδεδειγμένα οικονομική σχέση με τη χώρα (ελληνικό ΑΦΜ ή συγγενική σχέση α’ βαθμού με Έλληνα φορολογούμενο), ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε σε δύσκολη θέση και δεν μπορούσε να στοιχειοθετήσει τη θέση της πλήρους άρνησης και των καταγγελιών περί νόθευσης του εκλογικού σώματος.

Οι αλλαγές αυτές ήταν προς την κατεύθυνση των θέσεων του ΚΚΕ και οι πιθανότητες συναίνεσης είναι αυξημένες. Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί στροφή.

Εάν πράγματι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώσει αυτή τη στροφή και δεν αλλάξει ξανά θέση, οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Κατρούγκαλος που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ στη διακομματική επιτροπή θα προτείνει ζήτημα συνταγματικής κατοχύρωσης στο άρθρο 54 κατά την αναθεωρητική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, κίνηση που ωστόσο σε αυτή τη φάση δε δείχνει ικανή να φέρει εμπόδια στο κλίμα συναίνεσης που έχει διαμορφωθεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15