03/04/2020 03:30:52

Πρόβα συναίνεσης για τη ψήφο των αποδήμων μετά τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ 

Πρόβα συναίνεσης για τη ψήφο των αποδήμων μετά τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ  - Media

 

Συνεδριάζει το μεσημέρι για δεύτερη φορά, η Διακομματική Επιτροπή για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων καλούνται να απαντήσουν στην πρόταση τεσσάρων σημείων που κατέθεσε η κυβέρνηση, ενώ ήδη διαφαίνονται σημεία σύγκλισης που θα επιτρέψουν να επιτευχθεί ευρεία συναίνεση καθώς αρκετές είναι πιθανότητες συμφωνίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη γνωστοποίηση της κυβερνητικής πρότασης που προβλέπει δικαίωμα ψήφου για όλους όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, αλλά ταυτόχρονα δεν θα λείπουν περισσότερα από 30 χρόνια από την Ελλάδα και θα έχουν αποδεδειγμένα οικονομική σχέση με τη χώρα (ελληνικό ΑΦΜ ή συγγενική σχέση α’ βαθμού με Έλληνα φορολογούμενο), ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε σε δύσκολη θέση και δεν μπορούσε να στοιχειοθετήσει τη θέση της πλήρους άρνησης και των καταγγελιών περί νόθευσης του εκλογικού σώματος.

Οι αλλαγές αυτές ήταν προς την κατεύθυνση των θέσεων του ΚΚΕ και οι πιθανότητες συναίνεσης είναι αυξημένες. Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί στροφή.

Εάν πράγματι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώσει αυτή τη στροφή και δεν αλλάξει ξανά θέση, οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Κατρούγκαλος που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ στη διακομματική επιτροπή θα προτείνει ζήτημα συνταγματικής κατοχύρωσης στο άρθρο 54 κατά την αναθεωρητική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, κίνηση που ωστόσο σε αυτή τη φάση δε δείχνει ικανή να φέρει εμπόδια στο κλίμα συναίνεσης που έχει διαμορφωθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.