07/08/2020 04:10:36

Υπουργείο Πολιτισμού: Ανταγωνιστική εταιρεία διανομής έκανε την καταγγελία για το Joker

Υπουργείο Πολιτισμού: Ανταγωνιστική εταιρεία διανομής έκανε την καταγγελία για το Joker - Media

 

Πολιτική σύγκρουση προκαλεί η υπόθεση της επέμβασης της αστυνομίας σε σινεμά που έπαιζε την ταινία Joker.

Το υπουργείο Πολιτισμού, με διαρροή, υποστηρίζει ότι την επίμαχη καταγγελία για τους ανήλικους έκανε ανταγωνιστική εταιρεία διανομής.

Μάλιστα, απαντώντας στην ανάρτηση και την κριτική του Αλέξη Τσίπρα, οι κύκλοι του υπουργείου απαντούν ότι η αρμόδια τμηματάρχης που φέρεται να έδωσε το «οκ» στην υπάλληλο για να πραγματοποιήσει τον έλεγχο, ήταν ευνοούμενη του ΣΥΡΙΖΑ και νύφη υφυπουργού.

Σύμφωνα λοιπόν με τους παραγοτνες του υπουργείου, η υπάλληλος που έκανε τον έλεγχο κατέθεσε ενόρκως στην αστυνομία ότι προχώρησε με τον έλεγχο αφού «ενημέρωσε την αρμόδια τμηματάρχη και με τη σύμφωνη γνώμη της διευθύντριας». Η τμηματάρχης, σημειώνουν από το ΥΠΠΟ, είναι η κυρία Μαργαρίτα Αλεξομανωλάκη, η νύφη του πρώην υφυπουργού - επί ΣΥΡΙΖΑ - στο υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστα Στρατή.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν, ακόμα, ότι την υπηρεσιακή ταυτότητα της υπαλλήλου που της δίνει την ιδιότητα του μέλους της γνωμοδοτικής επιτροπής για την κατάταξη των ταινιών, βάσει της οποίας υπερέβη τις αρμοδιότητες της με τη σύμφωνη γνώμη της κυρίας Αλεξομανωλακη, υπογράφει η γενική γραμματέας επί 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη.

«Επομενως οι σκοτεινοί περίοδοι στις οποίες αναφέρεται στην ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας του ανήκουν κατ’ αποκλειστικότητα. Όσοι επένδυσαν σε πολιτικά κίνητρα, ας τα ψάξουν στο κόμμα τους» καταλήγουν στην απάντησή του στον Αλέξη Τσίπρα οι ίδιοι κύκλοι του ΥΠΠΟ.

H κατάθεση της υπαλλήλου

Σημειώνεται ότι σε αντίθεση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η υπάλληλος στην κατάθεσή της αναφέρει ότι υπήρχε σχέδιο, και πως η παρέμβαση ήταν οργανωμένη, αναφέροντας ότι είχε συνεννοηθεί και με τον εισαγγελέα και με την προϊσταμένη της.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.