search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:15
MENU CLOSE

Υπουργείο Πολιτισμού: Ανταγωνιστική εταιρεία διανομής έκανε την καταγγελία για το Joker

21.10.2019 12:21
Υπουργείο Πολιτισμού: Ανταγωνιστική εταιρεία διανομής έκανε την καταγγελία για το Joker - Media

 

Πολιτική σύγκρουση προκαλεί η υπόθεση της επέμβασης της αστυνομίας σε σινεμά που έπαιζε την ταινία Joker.

Το υπουργείο Πολιτισμού, με διαρροή, υποστηρίζει ότι την επίμαχη καταγγελία για τους ανήλικους έκανε ανταγωνιστική εταιρεία διανομής.

Μάλιστα, απαντώντας στην ανάρτηση και την κριτική του Αλέξη Τσίπρα, οι κύκλοι του υπουργείου απαντούν ότι η αρμόδια τμηματάρχης που φέρεται να έδωσε το «οκ» στην υπάλληλο για να πραγματοποιήσει τον έλεγχο, ήταν ευνοούμενη του ΣΥΡΙΖΑ και νύφη υφυπουργού.

Σύμφωνα λοιπόν με τους παραγοτνες του υπουργείου, η υπάλληλος που έκανε τον έλεγχο κατέθεσε ενόρκως στην αστυνομία ότι προχώρησε με τον έλεγχο αφού «ενημέρωσε την αρμόδια τμηματάρχη και με τη σύμφωνη γνώμη της διευθύντριας». Η τμηματάρχης, σημειώνουν από το ΥΠΠΟ, είναι η κυρία Μαργαρίτα Αλεξομανωλάκη, η νύφη του πρώην υφυπουργού – επί ΣΥΡΙΖΑ – στο υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστα Στρατή.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν, ακόμα, ότι την υπηρεσιακή ταυτότητα της υπαλλήλου που της δίνει την ιδιότητα του μέλους της γνωμοδοτικής επιτροπής για την κατάταξη των ταινιών, βάσει της οποίας υπερέβη τις αρμοδιότητες της με τη σύμφωνη γνώμη της κυρίας Αλεξομανωλακη, υπογράφει η γενική γραμματέας επί 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη.

«Επομενως οι σκοτεινοί περίοδοι στις οποίες αναφέρεται στην ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας του ανήκουν κατ’ αποκλειστικότητα. Όσοι επένδυσαν σε πολιτικά κίνητρα, ας τα ψάξουν στο κόμμα τους» καταλήγουν στην απάντησή του στον Αλέξη Τσίπρα οι ίδιοι κύκλοι του ΥΠΠΟ.

H κατάθεση της υπαλλήλου

Σημειώνεται ότι σε αντίθεση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η υπάλληλος στην κατάθεσή της αναφέρει ότι υπήρχε σχέδιο, και πως η παρέμβαση ήταν οργανωμένη, αναφέροντας ότι είχε συνεννοηθεί και με τον εισαγγελέα και με την προϊσταμένη της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:15