search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:53
MENU CLOSE

Κρίση στο Ισραήλ: Ο Νετανιάχου διέκοψε την προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνηση

21.10.2019 18:35
Νετανιάχου: Όποια χώρα επιτεθεί στο Ισραήλ «θα δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα» - Media
 
Ο Ισραηλινός απερχόμενος πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε σήμερα ότι εγκαταλείπει τις προσπάθειες για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης μετά την αποτυχία διαμόρφωσης μιας κοινοβουλευτικής πλειοψηφικής συμμαχίας, έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, που κατέληξαν χωρίς ξεκάθαρο νικητή.
 
Ο ηγέτης του δεξιού κόμματος Λικούντ, Νετανιάχου δήλωσε πως επιστρέφει την εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης στον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν αφού «εργάστηκε αδιάκοπα…να συγκροτήσει μια ευρεία κυβέρνηση ενότητας».
 
Ο πρόεδρος Ρίβλιν τόνισε πως θα έχει πλέον διαβουλεύσεις με πολιτικά κόμματα για να τους δηλώσει την πρόθεσή του να αναθέσει στον κεντρώο Μπένι Γκαντς, αντίπαλο του Νετανιάχου, το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.
 
Το Μπλε και Άσπρο κόμμα του Γκαντς αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου αν και ο κεντρώος Γκαντς δεν διαθέτει ούτε ο ίδιος μια σαφή πορεία προς μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
 
Αν αποτύχει και εκείνος να εξασφαλίσει αρκετούς εταίρους, η χώρα θεωρείται σχεδόν βέβαιο θα οδηγηθεί για ακόμη μια φορά σε βουλευτικές εκλογές, τις τρίτες από τον Απρίλιο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:51