search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:19
MENU CLOSE

Novartis: Ποιους μάρτυρες προτείνουν τα κόμματα στην προκαταρκτική

21.10.2019 19:09
Νέος εξωδικαστικός συμβιβασμός για Novartis: Πληρώνει τις ΗΠΑ με 678 εκατ. για δωροδοκίες γιατρών - Media

 

Η Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, στην ατζέντα της Τρίτης, έχει συμπεριλάβει και τη συζήτηση για τους μάρτυρες που θα κληθούν σε κατάθεση.

Πρώτο την λίστα του κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής με την οποία μεταξύ άλλων ζητεί να καταθέσουν ο πρώην ισχυρός άντρας της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής. Ζητά επίσης να καταθέσουν τα 10 πολιτικά πρόσωπα που ενέπλεξε στην υπόθεση ο ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Στουρνάρας, Ευ. Βενιζέλος, Αντ. Σαμαράς, Π. Πικραμμένος, Δημ. Αβραμόπουλος, Αδ. Γεωργιάδης. Ανδ. Λοβέρδος, Γ. Κουτρουμάνης, Ανδρ. Λικουρέντζος. Μάριος Σαλμάς).

Το ΚΙΝΑΛ καλεί επίσης να καταθέσουν οι εισαγγελικοί λειτουργοί Ιωάννης Αγγελής, Ελένη Ράικου, Γεωργία Τσατάνη, Ευγενία Κυβέλου και Ισίδωρος Ντογιάκος, οι προστατευόμενοι μάρτυρες, οι δημοσιογράφοι Γιάννης Κουρτάκης και Γιάννης Φιλιππάκης, ο επιχειρηματίας Σαμπί Μυωνής, ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας Νίκος Μανιαδάκης ο πρώην πρόεδρος της ΕΤΑΔ που έκανε καταγγελίες για τον κ. Παπαγγελόπουλο όσον αφορά το Λαγονήσι resort Γιώργος Τερζάκης και οι κ.κ. Κώστας Ράνος και Νίκος Μανίας που αναφέρονται στην δικογραφία.

Στη συνέχεια και ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την λίστα με τα πρόσωπα που προτείνει ως μάρτυρες στην προανακριτική επιτροπή για την Novartis.

Ανάμεσα τους βρίσκονται τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που το όνομά τους ενεπλάκη στην υπόθεση της Novartis, στελέχη της εταιρίας, όπως ο Κωνσταντίνος Φρουζής και ο πρόεδρος στην Ελλάδα, την περίοδο 2011-2012 Arnout Ploos Van Amstel και δημοσιογράφοι. Στον κατάλογο των μαρτύρων που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή είναι οι δημοσιογράφοι της ελβετικής τηλεόρασης Μαρία Ροζέλι και Μάρκο Ταλιαμπούε που εργάστηκαν για περισσότερο από ένα χρόνο στην προετοιμασία του ντοκιμαντέρ που προέβαλε η ελβετική τηλεόραση καθώς και η Γιάννα Παπαδάκου, την οποία ενέπλεξε η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου.

Ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ θα καλέσει τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη, ο οποίος πλέον είναι κατηγορούμενος και τον Νίκο Μανια που φέρεται να είχε ανάμειξη στην τιμολόγηση των φαρμάκων.

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία προσανατολίζεται σε ένα μικρό κατάλογο μαρτύρων αρχικά καθώς πολλά μέλη της εκτιμούν ότι στην πορεία εξέλιξης των καταθέσεων των μαρτύρων πιθανόν να προκύψουν κι άλλα θέματα που απαιτούν την κλήτευση νέων μαρτύρων.

Έτσι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος προτείνουν την κλήτευση των προστατευόμενων μαρτύρων καθώς και των εισαγγελέων που το όνομά τους έχει εμπλακεί στην υπόθεση όπως οι κυρίες Ράικου,Τουλουπακη και Τσατάνη , ο εισαγγελέας Αγγελής και οι νυν εισαγγελείς διαφθοράς Στέλιος Μανώλης και Χρήστος Ντζούρας

Ακόμα προτείνει την κατάθεση του πρώην ισχυρού άντρα της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή, του τέως προστατευόμενου μάρτυρα Νίκου Μανιαδάκη καθώς και του Νίκου Μανια ο οποίος φέρεται να έχει σχέση με την τιμολόγηση των φαρμάκων την επίμαχη περίοδο. Η Νέα Δημοκρατία τέλος θα ζητήσει να κληθούν για κατάθεση τα 10 πολιτικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση από την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ, η πρώην Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου και ο πρώην πρόεδρος της ΕΤΑΔ που έκανε καταγγελίες για τον κ. Παπαγγελόπουλο όσον αφορά το Λαγονήσι resort Γιώργος Τερζάκης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:14