search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:02
MENU CLOSE

Στον Πειραιά καταφθάνουν συνολικά 850 πρόσφυγες από Λέσβο-Σάμο

22.10.2019 05:35
Στον Πειραιά άλλοι 58 πρόσφυγες από τέσσερα νησιά του Αιγαίου - Media

 

Συνεχίζεται η αποσυμφόρηση των νησιών με τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα, ενώ, ταυτόχρονα, οι αφίξεις παραμένουν αμείωτες προκαλώντας ασφυξία στα κέντρα φιλοξενίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός των συναρμοδίων υπουργείων είναι εντός των επόμενων 3-4 εβδομάδων να έχουν μετακινηθεί από τα νησιά τουλάχιστον άλλοι 3.000 προς την ηπειρωτική Ελλάδα.

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» μεταφέροντας 156 αιτούντες άσυλο από τη Μυτιλήνη. Θα επιβιβαστούν σε πούλμαν με προορισμό δομές φιλοξενίας.

Στις 8 το πρωί αναμένεται να καταπλεύσει, επίσης, στο αγκυροβόλιο του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό καταμαράν paros jet μεταφέροντας 700 αιτούντες άσυλο από τη Σάμο. Το πλοίο με τη βοήθεια πλοηγού αναμένεται να οδηγηθεί στο λιμάνι της Ελευσίνας. Οι μετανάστες και πρόσφυγες αιτούντες άσυλο αναμένεται στη συνέχεια να επιβιβαστούν σε πούλμαν με προορισμό δομές φιλοξενίας.

Την περασμένη εβδομάδα, συνολικά 1.908 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου Τα «πρωτεία» στις αφίξεις σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου έχει η Λέσβος στην οποία πέρασαν 820 άτομα, ενώ στη Χίο πέρασαν 464 άτομα και στη Σάμο 624. Χθες, Δευτέρα και μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, στη Λέσβο πέρασαν 80 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο 42 και στη Σάμο 195.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:02