search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:17
MENU CLOSE

Χακάν Ατίλα: Από τη φυλακή στις ΗΠΑ, στο τιμόνι του Χρηματιστηρίου Κωνσταντινούπολης

22.10.2019 06:35
Χακάν Ατίλα: Από τη φυλακή στις ΗΠΑ, στο τιμόνι του Χρηματιστηρίου Κωνσταντινούπολης - Media

 

Τον πρώην τραπεζίτη της Halkbank που είχε φυλακιστεί στις ΗΠΑ διότι βοήθησε το Ιράν να παρακάμψει τις αμερικανικές κυρώσεις, διόρισε η Τουρκία επικεφαλής του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης.

Όπως μεταδίδουν οι Financial times, την είδηση γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

«Μετά από μια άδικη καταδίκη, ο Χακάν Ατίλα επανενώθηκε με την οικογένειά του και το έθνος και η περίοδος ξεκούρασής του έχει πλέον τελειώσει. Ξεκινάει τα καθήκοντά του ως γενικός διευθυντής του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης», έγραψε.

Ο Χακάν Ατίλα απελάθηκε από τις ΗΠΑ και επέστρεψε στην Τουρκία τον Ιούλιο, έχοντας εκτίσει ποινή φυλάκισης 28 μηνών μετά την καταδίκη του το 2018 για τραπεζική απάτη.

Σημειώνεται πως ο διορισμός του στο τιμόνι του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης πραγματοποιείται μόλις μια εβδομάδα αφότου αμερικανοί εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη απήγγειλαν κατηγορίες κατά της Halkbank για απάτη και ξέπλυμα χρήματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:11