27/02/2020 00:40:33

Μετά τα κτίρια των Νέων και της Ελευθεροτυπίας στο σφυρί και το κτίριο που στέγαζε το Έθνος

Μετά τα κτίρια των Νέων και της Ελευθεροτυπίας στο σφυρί και το κτίριο που στέγαζε το Έθνος - Media

 

Τέλος εποχής για μια ολόκληρη περίοδο του ελληνικού Τύπου σηματοδοτεί η τύχη των κτιρίων που στέγαζαν τα τρία συγκροτήματα που κυριάρχησαν για περισσότερα από τριάντα χρόνια στον χώρο των media αλλά δεν άντεξαν την κρίση και τα μνημόνια.

Έτσι μετά το πωλητήριο από την Εθνική Τράπεζα στο περίφημο κτίριο της Μιχαλακοπούλου όπου γράφτηκε ο θλιβερός επίλογος του - πάλαι ποτέ - ΔΟΛ, και το γκρέμισμα του κτιρίου στο Νέο Κόσμο όπου στεγαζόταν η θρυλική Ελευθεροτυπία, μισθωτής αναζητείται και για το κτήριο γραφείων, που στέγαζε την εφημερίδα Έθνος στην Μεταμόρφωση Χαλανδρίου.

Όπως ανέφερε χθες, στο πλαίσιο του συνεδρίου για την αγορά ακινήτων Prodexpo o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής εταιρείας του ομίλου Ελλάκτωρ Γιάννης Μωραΐτης, η Reds αφότου ανακαινίσει το κτήριο, θα προχωρήσει στην μίσθωσή του και στη συνέχεια, στην πώλησή του -μισθωμένο- σε εταιρεία επένδυσης σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κόστος και το είδος των εργασιών ανακαίνισης θα είναι σε συνάρτηση με το είδος της χρήσης του μισθωτή.

Το κτήριο, που στέγαζε, στο παρελθόν, το εκδοτικό συγκρότημα της Πήγασος, είναι επιφάνειας της τάξης των 10.000 τ.μ., βρίσκεται στην κυριότητα της Ελλάκτωρ, σε συνέχεια προγενέστερης συμφωνίας μεταξύ της οικογένειας Μπόμπολα και των πιστωτών.

Ευνοείται από την εγγύτητά του με την Αττική Οδό, αλλά και με τους σταθμούς μετρό και προαστιακού της Δουκίσσης Πλακεντίας, με τον πήχη του τιμήματος να ορίζεται σε περίπου 20-25 εκατ. ευρώ, όσο είχε περίπου αποτιμηθεί στο παρελθόν.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.