search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:38
MENU CLOSE

Επιφυλακτική άνοδος σε Ευρώπη και Χ.Α.

22.10.2019 11:04
Επιφυλακτική άνοδος σε Ευρώπη και Χ.Α. - Media

 

Με θετικά πρόσημα και μικρά κέρδη κινούνται τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι ενεργοί επενδυτές τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας τις εξελίξεις στο μέτωπο του “Brexit”, τα νέα θέματα που αφορούν την Ιταλία και τον προϋπολογισμό του 2020, ενώ παρακολουθούν και τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται.

Πιο συγκεκριμένα, το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου για την Συμφωνία Αποχώρησης παρουσίασε στη βουλή η βρετανική κυβέρνηση, ανακοινώνοντας προηγουμένως ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει και τα τρία στάδια της συζήτησης και ψήφισής του, μέχρι την Πέμπτη, προκειμένου στη συνέχεια να περάσει προς έγκριση από τη βουλή των Λόρδων. Το νομοσχέδιο προβλέπει με ποιο τρόπο η κυβέρνηση σκοπεύει να εφαρμόσει την συμφωνία για το “Brexit”. Η “ώρα της αλήθειας” θα είναι περίπου στις 19.00 τοπική ώρα (21.00΄ ώρα Ελλάδος), όταν θα διεξαχθεί ψηφοφορία Δεύτερης Ανάγνωσης, για το αν το κοινοβούλιο συμφωνεί με τις γενικές αρχές του νομοσχεδίου.

“Το προσχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας για το επόμενο έτος, ενδέχεται να παραβιάζει τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, κρίνει η Κομισιόν, η οποία με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, ζητά διευκρινίσεις από την ιταλική κυβέρνηση.

Ερχόμενοι στο Χ.Α. και ελάχιστα πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισό της συνεδρίασης, ο γενικός δείκτης κινείται με οριακά κέρδη, έχοντας υποχωρήσει από τα αρχικά υψηλά, ενώ σχετικά ενισχυμένος δείχνει ο τζίρος.

Αναλυτικότερα, ο γενικός δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 866,95 (-0,02%) και 870,87 μονάδων (+0,43%), ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 27 εκατ., από τα οποία τα 5,4 εκατ. αφορούν “πακέτα”.

Να σημειωθεί ότι ο γενικός δείκτης διεκδικεί την έκτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, παίρνοντας βοήθειες από τα θετικά μηνύματα που έρχονται από την αγορά ομολόγων, όπου οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων κινούνται προς νέα ιστορικά χαμηλά.

Από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, καθώς από την μέση και χαμηλότερα η εικόνα είναι πιο επιφυλακτική, ξεχωρίζουν θετικά οι Εθνική (+2,41%), ΑΔΜΗΕ (+1,93%), ΔΕΗ (+2,03%), ΕΧΑΕ (+1,01%) και αρνητικά οι Jumbo (-1,61%), ΟΠΑΠ (-1,11%) και ΟΤΕ (-1,54%).

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, παραμένει, τεχνικά, ζητούμενο, το κλείσιμο του γενικού δείκτη υψηλότερα των 876 μονάδων.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, έπαυσε η διαπραγμάτευση των 6.330.002 (KA) μετοχών της εταιρείας Βαρβαρέσος, προκειμένου να μετατραπούν σε ισάριθμες (ΚΟ) μετοχές. Η επαναδιαπραγμάτευση των νέων 6.330.002 (ΚΟ) μετοχών της εταιρείας ορίζεται για την 25/10/2019.

Από σήμερα, και μετά τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, οι μετοχές της εταιρείας Frigoglass είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών με νέα ονομαστική αξία €0,10 (από €0,36) ανά μετοχή.

Τέλος από σήμερα, η επωνυμία της εταιρείας Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, άλλαξε σε Prodea ΑΕΕΑΠ με νέο διακριτικό τίτλο Prodea Investments.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:36