search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:45
MENU CLOSE

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Ο Αντρέας επιστρέφει από το Χέρφιλντ, το νεύμα στη Δήμητρα, «βούλιαξε» το Ελληνικό (Video)

22.10.2019 13:54
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Ο Αντρέας επιστρέφει από το Χέρφιλντ, το νεύμα στη Δήμητρα, «βούλιαξε» το Ελληνικό (Video) - Media

 

Ήταν 22 Οκτωβρίου του 1988 όταν ο πρωθυπουργός, Ανδρέας Παπανδρέου επιστρέφει από το Χέρφιλντ αφού έχει υποβληθή σε μια σοβαρή εγχείρηση καρδιάς από τον διάσημο Αιγύπτιο καρδιοχειρουργό Μαχντί Γιακούμπ. Πλήθος κόσμου συρρέει στο αεροδρόμιου του Ελληνικού για να δώσει το «παρών» και να υποδεχθεί τον Έλληνα πρωθυπουργό. 

Οι εικόνες στο παρακάτω βίντεο είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Ο κόσμος ζητωκραυγάζει, ενώ πράσινες σημαίες «σκεπάζουν» τον χώρο έως εκεί που μπορεί να δει το μάτι, χωρίς ίχνος υπερβολής. 

Ο Ανδρέας Παπανδρέου στις πρώτες του δηλώσεις ευχαριστεί τον κόσμο για την υποδοχή λέγοντας χαρακτηριστικά:

Μόλις πληροφορήθηκα από τον πύργο για την τεράστια λαϊκή συγκέντρωση την τεράστια υποδοχή που μου επιφύλασσε ο ελληνικό λαός σ’ αυτήν μου την επιστροφή. Είναι δύσκολο να εκφράσω τα αισθήματά μου. Είμαι γεμάτος από μια απέραντη ευγνωμοσύνη απέναντι σ΄αυτό το λαό, σ’ αυτήν τη δύσκολη ώρα της προσωπικής μου μάχης.

‘Ηταν το πρώτο επεισόδιο ενός πολιτικού ιατρικού σίριαλ που έμελλε να κρατήσει για χρόνι, με τα ΜΜΕ της εποχής να «πολιορκούν» κυριολεκτικά τα νοσοκομεία όπου νοσηλευόταν ο Αντρέας, καθώς ο λαός – όπως έγραφαν – έπρεπε να γνωρίζει την κατάσταση της υγείας του Έλληνα πρωθυπουργού. 

Η μέρα εκείνη όμως δεν έμεινε στην ιστορία μόνο για την επιστροφή του Ανδρέα Παπανδρέου μετά την περιπέτεια της υγείας του αλλά και για το νεύμα του στην έξοδο του αεροπλάνου προς τη Δήμητρα Λιάνη να τον ακολουθήσει. Ο Αντρέας έχει αποφασίσει να ζήσει με τη Δήμητρα Λιάνη είτε πάρει διαζύγιο, είτε όχι από τη Μαργαρίτα. 

Ο Ανδρέας επιστρέφει από το Χέρφιλντ και κάνει το νεύμα στη Μιμή – Βουλιάζει από κόσμο το Ελληνικό

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ μία μέρα πριν προαναγγέλλει την ιστορική επιστροφή του ηγέτη στην Ελλάδα

Ο συντάκτης του κύριου άρθρου αναφέρει:

Η «ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ» έφτασε: αύριο στις 4 το απόγευμα, γυρίζει από το Λονδίνο, ύστερα από την ξαφνική (για μας τους απ’ έξω τουλάχιστον) περιπέτεια της υγείας του και αφού παρέμεινε παρά μία 60 ημέρες. Και γυρίζοντας με το καλό, πρέπει να ρυθμίσει:

1 Το θέμα της υγείας του. Ως τώρα, παίχτηκε ένα θέατρο αρκετές φορές — από δω και πέρα, χρειάζεται απόλυτη ειλικρίνεια: Ο λαός πρέπει να ξέρει τα πάντα για την κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού, τουλάχιστον από δω και πέρα!

2 Το θέμα της προσωπικής του ζωής. Αυτό είναι το μόνο ξεκαθαρισμένο: Ο Αντρέας έχει αποφασίσει να ζήσει με τη Δήμητρα Λιάνη είτε πάρει διαζύγιο, είτε όχι. Και το μεν διαζύγιο της Δήμητρας θα βγει σύντομα (συζητιέται την παραπάνω Δευτέρα 31) του δε Αντρέα, είναι άγνωστο αν και ποτέ θα βγει αφού εξαρτάται από τη γενική συζήτηση που θα κάνει με τη Μαργαρίτα, η οποία γύρισε την Τρίτη.

3Το θέμα των πολιτικών εξελίξεων — και μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ ειδικά και για τις πολιτικές εξελίξεις γενικότερα. Γιατί όπως λέγαμε και την προηγούμενη εβδομάδα» (κι όπως έγραψε, ύστερα από αρκετη δόση κακίας χτες η Ελένη Βλάχου στην «Καθημερινή») τα δύσκολα τώρα αρχίζουν.

ΒΕΒΑΙΑ, η αυριανή μέρα θα είναι «μέρα θριάμβου». Για το ΠΑΣΟΚ, η κινητοποίηση για την αυριανή υποδοχή δεν είναι παρά μια πρόβα τζενεράλε εν όψει των εκλογών.

ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ότι «αυτή η υποδοχή θ’ αφήσει εποχή» και ότι είτε ξεπεράσουν το πλάνο των 300.000, είτε δεν το ξεπεράσουν, η ουσίαείναι μία: κατορθώσανε μέσα σε δέκα ημέρες ουσιαστικά να κινητοποιήσουν χιλιάδες μέλη της οργάνωσης που ως τώρα παρέμεναν σε «χειμερία νάρκη».

Παρά την εξασθενημένη υγεία του και αντίθετα με τις συμβουλές των ιατρών του, ο Α. Παπανδρέου συμμετείχε ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές του 1989.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:27