11/12/2019 18:47:22

Ανατροπή στην υπόθεση της «νύφης του ISIS» - Έπεσε «θύμα βιασμού» ισχυρίζεται ο δικηγόρος της

Ανατροπή στην υπόθεση της «νύφης του ISIS» - Έπεσε «θύμα βιασμού» ισχυρίζεται ο δικηγόρος της - Media
 
Η Σαμίμα Μπεγκούμ, γνωστότερη ως η «νύφη του ISIS», της οποίας αφαιρέθηκε η βρετανική ιθαγένεια και της απαγορεύτηκε η επιστροφή στη χώρα, όταν σε ηλικία 16 ετών ταξίδεψε στη Συρία για να στηρίξει το Ισλαμικό Κράτος, υποστηρίζει ότι είναι θύμα βιασμού και πρέπει να της επιτραπεί η είσοδος στη Βρετανία.
 
Αυτό ισχυρίστηκε ο δικηγόρος της καθώς η Ειδική Επιτροπή Μετανάστευσης της Βρετανίας αναμένεται να εκδικάσει την καταγγελία των γονιών της Μπεγκούμ, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η αφαίρεση της ιθαγένειας είναι παράνομη, την ίδια στιγμή που το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι η Μπεγκούμ μπορεί να πάρει υπηκοότητα του Μπαγκλαντές, απ' όπου προέρχονται οι γονείς της.
 
Η υπόθεση της Μπεγκούμ έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον, καθώς το 2015 η νεαρή Βρετανίδα μετέβη στη Συρία για να στηρίξει το ISIS. Εκεί παντεύτηκε με μουσουλμάνο από την Ολλανδία, ο οποίος σήμερα κρατείται στη Συρία, ως μαχητής του Ισλαμικού Κράτους, ενώ η ίδια έχασε τρία παιδιά. Τώρα υποστηρίζει ότι μιλούσε θετικά για το ISIS για να προστατεύσει τον εαυτό της και το παιδί της.
 
Ωστόσο, όταν είχε ανακαλυφθεί σε στρατόπεδο προσφύγων, είχε υποστηρίξει με φανατισμό το ISIS, με αποτέλεσμα η βρετανική κυβέρνηση να της αφαιρέσει την ιθαγένεια και να της απαγορεύσει να επιστρέψει στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.