search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:23
MENU CLOSE

Ανατροπή στην υπόθεση της «νύφης του ISIS» – Έπεσε «θύμα βιασμού» ισχυρίζεται ο δικηγόρος της

22.10.2019 14:36
Ανατροπή στην υπόθεση της «νύφης του ISIS» - Έπεσε «θύμα βιασμού» ισχυρίζεται ο δικηγόρος της - Media
 
Η Σαμίμα Μπεγκούμ, γνωστότερη ως η «νύφη του ISIS», της οποίας αφαιρέθηκε η βρετανική ιθαγένεια και της απαγορεύτηκε η επιστροφή στη χώρα, όταν σε ηλικία 16 ετών ταξίδεψε στη Συρία για να στηρίξει το Ισλαμικό Κράτος, υποστηρίζει ότι είναι θύμα βιασμού και πρέπει να της επιτραπεί η είσοδος στη Βρετανία.
 
Αυτό ισχυρίστηκε ο δικηγόρος της καθώς η Ειδική Επιτροπή Μετανάστευσης της Βρετανίας αναμένεται να εκδικάσει την καταγγελία των γονιών της Μπεγκούμ, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η αφαίρεση της ιθαγένειας είναι παράνομη, την ίδια στιγμή που το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι η Μπεγκούμ μπορεί να πάρει υπηκοότητα του Μπαγκλαντές, απ’ όπου προέρχονται οι γονείς της.
 
Η υπόθεση της Μπεγκούμ έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον, καθώς το 2015 η νεαρή Βρετανίδα μετέβη στη Συρία για να στηρίξει το ISIS. Εκεί παντεύτηκε με μουσουλμάνο από την Ολλανδία, ο οποίος σήμερα κρατείται στη Συρία, ως μαχητής του Ισλαμικού Κράτους, ενώ η ίδια έχασε τρία παιδιά. Τώρα υποστηρίζει ότι μιλούσε θετικά για το ISIS για να προστατεύσει τον εαυτό της και το παιδί της.
 
Ωστόσο, όταν είχε ανακαλυφθεί σε στρατόπεδο προσφύγων, είχε υποστηρίξει με φανατισμό το ISIS, με αποτέλεσμα η βρετανική κυβέρνηση να της αφαιρέσει την ιθαγένεια και να της απαγορεύσει να επιστρέψει στη χώρα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:21