search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:25
MENU CLOSE

Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη, ελεγχόμενες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στο Χ.Α.

23.10.2019 11:18
Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη, ελεγχόμενες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στο Χ.Α. - Media

 

Με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές, κινούνται οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να προσπαθούν να ψυχανεμιστούν τις επόμενες εξελίξεις στο μέτωπο του “Brexit”, μετά το νέο “μπλόκο” από το βρετανικό κοινοβούλιο, στην διαδικασία για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπενθυμίζεται ότι το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε επί της αρχής τη συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 17 Οκτωβρίου, αλλά απέρριψε το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των εφαρμοστικών νόμων.

“Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δώσει μία μικρή παράταση στο ‘Brexit’, τότε, πιθανότατα, ο Μπόρις Τζόνσον θα καταφέρει να περάσει το Νομοσχέδιο για τη Συμφωνία Αποχώρησης της Βρετανίας από το μπλοκ”, σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan.

Ερχόμενοι στο Χ.Α., η συμπλήρωση του πρώτου μισού της συνεδρίασης, βρήκε τον γενικό δείκτη να έχει κινηθεί μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, να δοκιμάζει τιμές χαμηλότερα των 870 μονάδων, ενώ σε σαφώς χαμηλότερα, από τα χθεσινά, επίπεδα, κινείται ο τζίρος.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έχει καταγράψει, μέχρι στιγμής, χαμηλό ημέρας στις 866,71 μονάδες (-0,78%), ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 21 εκατ., από τα οποία τα 0,5 εκατ. αφορούν “πακέτα”.

Υπενθυμίζεται ότι ο γενικός δείκτης έρχεται από έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις με αθροιστικά κέρδη 2,06% και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών από τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, με αθροιστικά κέρδη 3,44% και είναι λογικό η προσέγγιση των πρόσφατων υψηλών να φέρει ήπιες και απόλυτα ελεγχόμενες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης δεν υπάρχει τίτλος που να καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα του 1% και με απλά θετικό πρόσημο κινούνται οι Alpha Bank (+0,11%), Εθνική (+0,80%), Πειραιώς (+0,20%), ΕΧΑΕ (+0,11%), Cenergy Holdings (+0,59%), Lamda Development (+0,70%) και Τέρνα Ενεργειακή (+0,41%).

Από τους τίτλους του FTSE25 που πιέζονται, οι μεγαλύτερες απώλειες για Aegean Airlines (-1,11%), Viohalco (-1,85%), 3E (-1,90%), Jumbo (-1,32%), TITC (-1,61%) και Μυτιληναίο (-1%).

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, θα ήταν θετικότατη ένδειξη το γύρισμα του γενικού δείκτη σε θετικό πρόσημο και το κλείσιμο υψηλότερα των 876 μονάδων.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Οργανωμένης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών οι 150.000 κοινές ανώνυμες ομολογίες της Τέρνα Ενεργειακή, ονομαστικής αξίας και τιμής διάθεσης εκάστης €1.000,00, που προέκυψαν από την έκδοση Κοινού Εταιρικού Ομολόγου, διάρκειας 7 ετών, μη μετατρέψιμου σε μετοχές του εκδότη, με ημερομηνία έκδοσης 22/10/2019, σταθερού επιτοκίου 2,60% ετησίως.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:19