search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:08
MENU CLOSE

OTE – Intralot: Καμία πρόθεση εξαγοράς – Σε συζητήσεις για τα online παιχνίδια

23.10.2019 14:06
OTE - Intralot: Καμία πρόθεση εξαγοράς - Σε συζητήσεις για τα online παιχνίδια - Media

 

Η Intralot ανακοίνωσε σήμερα ότι η θυγατρική της Intralot Italian Investments BV υπέγραψε με την ιταλική εταιρεία «Gamma Bidco S.r.I.» (εταιρεία που συνεστήθη με κεφάλαια που διαχειρίζεται η Apollo Management IX, L.P.) συμφωνία πώλησης του ποσοστού συμμετοχής της στην Gamenet (6.000.000 μετοχές, ήτοι 20% του μετοχικού της κεφαλαίου), έναντι τιμήματος 75 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συγκεκριμένη συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί κατόπιν των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές και αρχές ανταγωνισμού.

Εξάλλου, η εταιρεία σε απάντηση επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, διευκρινίζει ότι «βρίσκεται σε συζητήσεις με την ΟΤΕ ΑΕ για την από κοινού διεκδίκηση άδειας διενέργειας τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν κατόπιν ολοκλήρωσης της σε εξέλιξη διαδικασίας θέσπισης του σχετικού ρυθμιστικού πλαισίου».

Επίσης, σε σχέση με την αναφορά της επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε φήμες για εξαγορά μεριδίου της Intralot από τον ΟΤΕ, η εταιρεία δηλώνει ότι «δεν είναι σε γνώση οποιασδήποτε τέτοιας συζήτησης ή απόφασης».

Στην διάψευση των σεναρίων, προχώρησε και ο ΟΤΕ, απαντώντας στο ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς:

«Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε. (“ΟΤΕ Α.Ε.” ή “Εταιρεία”), σε απάντηση της από 22-10-2019 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με αιτούμενη πληροφόρηση, ανακοινώνει τα εξής:

1)    Σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται σε ενδεχόμενη εξαγορά ή συμμετοχή του ΟΤΕ ή οιασδήποτε θυγατρικής του στο μετοχικό κεφάλαιο της Intralot Α.Ε. ή και της Intrasoft Α.Ε., σημειώνουμε πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση, συζήτηση, ή απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση.

2)    Σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου περί συνεργασίας των εταιρειών ΟΤΕ – Intralot στον τομέα παροχής υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου, σημειώνουμε πως ο Όμιλος ΟΤΕ προτίθεται να δραστηριοποιηθεί στο πεδίο αυτό, και για το σκοπό αυτό η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΟΤΕ Α.Ε. της 12/06/2018 ενέκρινε την  τροποποίηση του Καταστατικού της Εταιρείας ως προς τον εταιρικό σκοπό, γεγονός που ανακοινώθηκε στο επενδυτικό κοινό. Προς την κατεύθυνση αυτή, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας έχει εγκρίνει τη δημιουργία με την Intralot  μιας νέας εταιρείας, η οποία θα ελέγχεται πλειοψηφικά από τον Όμιλο ΟΤΕ και η οποία θα αιτηθεί άδεια διαδικτυακού στοιχηματισμού. Ωστόσο, η οριστική απόφαση για την δραστηριοποίηση αυτή θα εξαρτηθεί από την τελική μορφή του θεσμικού πλαισίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

3)    Η Εταιρεία θα προβεί, σύμφωνα με το νόμο, άμεσα στις απαραίτητες ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό, εάν και εφόσον συντρέξουν οι προϋποθέσεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:03