search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:18
MENU CLOSE

Νταλίκα-φέρετρο: Τα εφιαλτικά σενάρια για τα 39 πτώματα (Video)

23.10.2019 14:10
«Snakeheads»: Τι αναφέρουν οι εκθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την εγκληματική οργάνωση που πέρασε και από την Ελλάδα - Media

 

Ανατριχίλα στην υφήλιο προκάλεσε η εφιαλτική ανακάλυψη νταλίκας που στο συρόμενό της εντοπίστηκαν 39 πτώματα, στο Έσσεξ της Βρετανίας.

Οι βρετανικές αρχές, συγκλονισμένες από τη μακάβρια ανακάλυψη, προσπαθούν να ανασυνθέσουν το παζλ του θανάτου και να ανακαλύψουν τόσο την ταυτότητα των θυμάτων όσο και την αιτία θανάτου τους.

Η τοπική αστυνομία φαίνεται ότι προσανατολίζεται στο σενάριο οι νεκροί να είναι θύματα δουλεμπορίου ή παράνομης μεταφοράς μεταναστών και να πέθαναν από ασφυξία μέσα στο κοντέινερ.

Ο οδηγός του φορτηγού, ένας 25χρονος Βορειοϊρλανδός, συνελήφθη ως ύποπτος ανθρωποκτονίας, ενώ ακόμα δεν υπάρχει πληροφόρηση για την καταγωγή των θυμάτων ή για τον τελικό προορισμό του φορτηγού.

 

Το φορτηγό πιστεύεται ότι είχε εισέλθει το Σάββατο στη Βρετανία από το Χόλιχεντ, ένα λιμάνι της βόρειας Ουαλίας που είναι μείζον σημείο εισόδου από την Ιρλανδία, και ότι είχε αρχικά ξεκινήσει το ταξίδι του από τη Βουλγαρία.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και τόνισε ότι ενημερώνεται για την πορεία των ερευνών. «Γνωρίζουμε ότι γίνεται αυτό το εμπόριο -όλοι αυτοί οι έμποροι ανθρώπων θα πρέπει να κυνηγηθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», δήλωσε.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει σε αυτό το στάδιο των ερευνών εάν το φορτηγό είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από τη Βουλγαρία.

«Ελέγχουμε ακόμα τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης και επικοινωνούμε με τις αρχές», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τσβετάνα Κράστεβα.

 

Από την πλευρά της, η υπαρχηγός της αστυνομίας του Έσεξ Πίπα Μιλς δήλωσε ότι «στο στάδιο αυτό, δεν έχουμε εντοπίσει από πού έρχονταν τα θύματα ούτε τις ταυτότητές τους και προβλέπουμε ότι αυτό μπορεί να είναι μια μακρόχρονη διαδικασία»

Συμπλήρωσε, δε, ότι «πρόκειται για μια απόλυτη τραγωδία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30