search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:49
MENU CLOSE

Στέφανος Μάνος κατά Γεραπετρίτη για την ψήφο των αποδήμων: Ούτε πέντε στους εκατό δεν θα ψηφίσουν

23.10.2019 15:31
Στέφανος Μάνος κατά Γεραπετρίτη για την ψήφο των αποδήμων: Ούτε πέντε στους εκατό δεν θα ψηφίσουν - Media

 

Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος, με αφορμή δήλωση του υπουργού για την ψήφο των αποδήμων.

Συγκεκριμένα, ο Σ. Μάνος προέβλεψε ότι από το σύνολο των αποδήμων Ελλήνων που θα μπορούν να ψηφίσουν σε εθνικές εκλογές από τη χώρα που ζουν ούτε πέντε δεν θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

Ο κ. Μάνος έγραψε στο Facebook:

«Διαβάζω την ακόλουθη δήλωση του υπουργού κ. Γεραπετρίτη αναφορικά με το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό: “Με τους 300 βουλευτές να ψηφίζουν δεν μπορεί να υπάρξει κανένα δικαστήριο που θα επιδείξει ακτιβισμό. Σε 45 χρόνια δεν υπήρξε κανένα νομοσχέδιο να ψηφιστεί από όλα τα μέλη. Αυτό δεν μπορεί παρά να απηχεί τη λογική μιας ισχυρής νομιμοποίησης που δεν μπορώ να διανοηθώ ότι δικαστήριο θα ακροβατούσε σε νομικό ακτιβισμό”.
 
Τι είναι αυτή η δήλωση; Απειλή κατά των δικαστών που θα τολμήσουν να ελέγξουν όσα αποφάσισαν οι 300 βουλευτές (ενδεχομένως για να προστατέψουν τα δικά τους κατεστημένα συμφέροντα); Κατάργηση υπό προϋποθέσεις της αρχής της διάκρισης των εξουσιών;
 
Δική μου εκτίμηση είναι ότι δεν είναι δύσκολο να συμφωνήσουν 300 βουλευτές σε ένα ανώδυνο και χωρίς περιεχόμενο νόμο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο νόμος που θα ψηφιστεί θα κριθεί στις εκλογές.
 
Από τους 100 που δικαιούνται να ψηφίσουν ούτε 5 δεν θα δεχθούν να υποστούν την ταλαιπωρία στην οποία θα τους υποβάλλουν οι 300 συμφωνούντες βουλευτές υπό την καθοδήγηση των κ. Θεοδωρικάκου, Γεραπετρίτη και Κουτσούμπα».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:48