24/02/2020 22:57:00

ΕΟΔ: Ο συντάκτης της ανακοίνωσης της ΕΡΤ στοχοποιεί δημοσιογράφο

ΕΣΗΕΑ: Καταδικάζουμε την απόπειρα εκφοβισμού του Άρη Πορτοσάλτε - Media

 

Ότι η ανακοίνωση της ΕΡΤ καταγγέλλει και στοχοποιεί δημοσιογράφο για ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας (ΕΟΔ) της ΕΣΗΕΑ.

Σύμφωνα με το ΕΟΔ, η ανακοίνωση της ΕΡΤ είναι «τουλάχιστον ατυχής και εκτός πλαισίου δεοντολογίας».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΕΟΔ:

«Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, θεωρεί ότι η ανακοίνωση της ΕΡΤ που καταγγέλει και στοχοποιεί δημοσιογράφο για ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι τουλάχιστον ατυχής και εκτός πλαισίου δεοντολογίας.

Το ΕΟΔ τονίζει ότι κάθε δημοσιογράφος είναι ελεύθερος να εκφράζει τις απόψεις του και να μην ελέγχεται για αυτές, παρά μόνον από τα εντεταλμένα Όργανα της ΕΣΗΕΑ και όταν αυτές οι θέσεις και απόψεις παραβιάζουν κάποιο συγκεκριμένο άρθρο του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας.

Αντίθετα, ο συντάκτης της ανακοίνωσης της ΕΡΤ, στοχοποιεί και εκθέτει επαγγελματικά τον εν λόγω συνάδελφο.

Επισημαίνεται ότι το ΕΟΔ θεωρεί αυθαίρετα τα κριτήρια που οδήγησαν σε αυτή την ανακοίνωση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Η προστασία της ελευθερίας της έκφρασης είναι αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό και αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα όχι μόνο για τους δημοσιογράφους, αλλά και κάθε πολίτη.
Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας
της ΕΣΗΕΑ»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.