search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:36
MENU CLOSE

Μεγάλου (Τρ. Πειραιώς): Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης η στρατηγική συμφωνία με την Intrum

23.10.2019 16:24
Μεγάλου (Τρ. Πειραιώς): Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης η στρατηγική συμφωνία με την Intrum - Media

 

Η Τράπεζα Πειραιώς γνωστοποίησε ότι, στις 23 Οκτωβρίου 2019, ολοκληρώθηκε η στρατηγική συμφωνία με την Intrum για την ίδρυση της κορυφαίας εταιρείας διαχείρισης πιστώσεων στην Ελλάδα.

Η νέα εταιρεία διαχείρισης, που ιδρύθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2019, ανήκει κατά 80% στην Intrum, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς διατηρεί μερίδιο συμμετοχής 20%. Η νέα εταιρεία διαχείρισης έχει αδειοδοτηθεί και εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος. 

Θα διαχειρίζεται, σε αποκλειστική βάση, το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων και ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Τράπεζας μαζί με νέα NPEs και REO που θα δημιουργούνται, ενώ επιπλέον, η νέα εταιρεία θα μπορεί να διαχειρίζεται NPEs και REO από τρίτες πηγές. Το ενεργητικό και τα έσοδα του υπό διαχείριση χαρτοφυλακίου παραμένουν στον ισολογισμό της Τράπεζας.

Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε μετά τη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

O Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε: 

«Η ολοκλήρωση της στρατηγικής συμφωνίας με την Intrum σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα (4,5 μήνες) καταδεικνύει την ευελιξία και αποτελεσματικότητα της Τράπεζας Πειραιώς. Μας ενθαρρύνει ιδιαίτερα η επένδυση της Intrum στην Ελλάδα, καθώς συνιστά μία ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. 

Τόσο η Τράπεζα Πειραιώς όσο και η Intrum βρίσκονται στο πλευρό των πελατών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των οφειλών τους, με στόχο την εξεύρεση αμοιβαία επωφελών και βιώσιμων λύσεων. Η στρατηγική συμφωνία αναμένεται να διευκολύνει περαιτέρω τη στρατηγική απομείωσης των NPEs της Τράπεζας Πειραιώς.»

«Η ολοκλήρωση αυτής της εξαγοράς εξασφαλίζει την ηγετική μας θέση σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές μη-εξυπηρετούμενων δανείων στην Ευρώπη με συνεχή αναπτυξιακό δυναμικό. Θα δημιουργήσει ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη, συμβάλλοντας σε ισχυρές ταμειακές ροές και σε σημαντική αύξηση των κερδών ανά μετοχή, ενισχύοντας την πορεία μας προς τους στόχους μας για το 2020», σύμφωνα με τον Mikael Ericson, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Intrum.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:36