search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:36
MENU CLOSE

Για πρώτη φορά στο Σέντραλ Παρκ θα αναγερθεί μνημείο που θα τιμά τις γυναίκες

23.10.2019 16:27
Για πρώτη φορά στο Σέντραλ Παρκ θα αναγερθεί μνημείο που θα τιμά τις γυναίκες - Media

 

Τον αγώνα του γυναικείου κινήματος για ίσα δικαιώματα θα τιμήσει η πολιτεία της Νέας Υόρκης, τοποθετώντας ένα άγαλμα που θα απεικονίζει τρεις σουφραζέτες, την Sojourner Truth, την Susan B. Anthony και την Elizabeth Cady Stanton.

Το άγαλμα θα τοποθετηθεί στο Σέντραλ Παρκ και θα είναι το πρώτο μνημείο που θα απεικονίζει γυναικεία ιστορική προσωπικότητα, καθώς μέχρι σήμερα μόνο αγάλματα αντρών κοσμούσαν το περίφημο πάρκο.

Ο Σαίξπηρ, ο Χάμιλτον, ο Κολόμβος κ.α όλοι είχαν τιμηθεί με ένα άγαλμα και όλοι ήταν άντρες. Στην Νέα Υόρκη λιγότερο από το 3% των μνημείων απεικονίζουν γυναίκες. 

«Είναι μια ιστορική ημέρα» δήλωσε η πρόεδρος του Monumental Women.

Κάθε μία από τις γυναίκες που θα απεικονίζει το μνημείο διαδραμάτισε διαφορετικό ρόλο στο γυναικείο κίνημα για την απόκτηση δικαιώματος ψήφου.

Η Anthony ψήφισε παράνομα το 1872 και συνελήφθη λίγο αργότερα. Η Stanton έγινε η πρώτη γυναίκα που εκλέχτηκε στο Κογκρέσο το 1866. και η Truth, πρώην σκλάβα υπήρξε υπερασπίστρια των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων των γυναικών.

Το άγαλμα θα αποκαλυφτεί το 2020 όπου και σηματοδοτούνται 100 χρόνια από το κίνημα των σουφραζέτων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:36