03/06/2020 03:49:50

Εξελίξεις στη δολοφονία κτηνοτρόφου στο Αμάρι: Ισόβια στον 24χρονο

Εξελίξεις στη δολοφονία κτηνοτρόφου στο Αμάρι: Ισόβια στον 24χρονο  - Media

 

Ο επίλογος στην εκδίκαση σε πρώτο βαθμό, της υπόθεσης ανθρωποκτονίας του 63χρονου κτηνοτρόφου στην περιοχή Άνω Μέρος Αμαρίου τον Ιούλιο του 2018, γράφτηκε την Τετάρτη στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων.

Σύμφωνα στο flashnews.gr, στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ένας 24χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του 63χρονου καθώς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του εργάτη του, από την Αλβανία, στην περιοχή Άνω Μέρος Αμαρίου. Επίσης κατηγορούμενος είναι ο αδερφός του ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Το δικαστήριο κήρυξε τον πρώτο κατηγορούμενο ένοχο ομόφωνα για την κατηγορία της τετελεσμένης ανθρωποκτονίας, ένοχο κατά πλειοψηφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του εργάτη και ένοχο ομόφωνα για οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία,. Τον δεύτερο κατηγορούμενο τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στις δυο πράξεις του πρώτου κατηγορουμένου.

Στη συνέχεια η έδρα ανακοίνωσε τις ποινές που επιβάλει στους δύο ενόχους, οι οποίες έχουν ως εξής:

Ισόβια στον 24χρονο

Το δικαστήριο απέρριψε κατά πλειοψηφία το αίτημα της αναγνώρισης ελαφρυντικών για τον 24χρονο και επέβαλε ομόφωνα ισόβια για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, 10 έτη κατά πλειοψηφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του εργάτη, 3 έτη και 3000 ευρώ για οπλοφορία, 4 έτη για οπλοχρησία, για κατοχή διόπτρας 6 μήνες και 600 ευρώ και για οπλοκατοχή 6 μήνες και 600 ευρώ.

Η συνολική ποινή για τον 24χρονο διαμορφώνεται στα ισόβια συν 14 έτη και χρηματική ποινή 3.600 ευρώ.

Στον δεύτερο κατηγορούμενο, το δικαστήριο επέβαλε κατά πλειοψηφία 15 χρόνια ποινή κάθειρξης για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, 8 χρόνια κατά πλειοψηφία για άμεση συνδρομή στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του εργάτη από την Αλβανία και 6 μήνες για το πλημμέλημα της κατοχής φυσιγγίων.

Η συνολική ποινή για τον αδελφό του 24χρονου διαμορφώνεται στα 19 έτη και 3 μήνες ενώ επίσης το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.