search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:17
MENU CLOSE

Κούβα: Αναστολή αεροπορικών συνδέσεων προκαλούν οι νέες αμερικανικές κυρώσεις

24.10.2019 05:33
Κούβα: Αναστολή αεροπορικών συνδέσεων προκαλούν οι νέες αμερικανικές κυρώσεις - Media

 

Οι νέες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην Κούβα, με τις οποίες εμποδίζονται οι αεροπορικές εταιρείες της νήσου να μισθώνουν αμερικανικά αεροσκάφη, ανάγκασαν τον δημόσιο αερομεταφορέα, την εταιρεία Cubana de Aviación, να αναστείλει χθες Τετάρτη δρομολόγια προς και από προορισμούς στο Μεξικό, στη Βενεζουέλα και περιοχές της Καραϊβικής.

«Συνεπεία των τελευταίων μέτρων που έλαβαν οι ΗΠΑ σε βάρος της Κούβας», η Κουμπάνα αναστέλλει τις πτήσεις της προς το Μεξικό και το Κανκούν (Μεξικό), τον Άγιο Δομίνικο (Δομινικανή Δημοκρατία), το Καράκας (Βενεζουέλα), το Πορτ-ο-Πρενς (Αϊτή) και τις γαλλικές υπεράκτιες περιοχές της Μαρτινίκας και της Γουαδελούπης, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της εταιρείας, ο Αρσένιο Αρότσα, σύμφωνα με ΜΜΕ.

Πλήττονται επίσης εσωτερικές πτήσεις προς και από τις ανατολικές επαρχίες Ολγκίν και Σαντιάγο ντε Κούμπα, ενώ τα απολεσθέντα έσοδα αναμένεται ότι θα ανέλθουν σε περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια, κατά υπολογισμούς της Κουμπάνα.

Ο υπεύθυνος τόνισε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, ότι ο εθνικός αερομεταφορέας της Κούβας «ενημερώθηκε για την λύση δύο συμβάσεων ενοικίασης αεροσκαφών από εταιρείες τρίτων χωρών».

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι επιβάλλει νέους, σκληρότερους περιορισμούς στις ενοικιάσεις αμερικανικών αεροσκαφών στην Κούβα την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:16