search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:58
MENU CLOSE

Κρήτη: Καταδικάστηκε ο πατέρας που κακοποιούσε τον μόλις 4 ετών γιο του

24.10.2019 07:07
Κρήτη: Δικάζεται 45χρονη που κατηγορείται ότι σκότωσε με ψαλίδι τον φίλο της - Media

 

Ένοχος κρίθηκε την Τετάρτη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, ο πατέρας για την κακοποίηση του παιδιού του, σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας και έτσι ο νεαρός κρίθηκε ένοχος σύμφωνα και με το κατηγορητήριο.

Το δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου (λόγω λευκού ποινικού μητρώου) και η έφεση του έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο να μην πλησιάσει ποτέ ξανά το παιδί του.

«Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίηση μου γιατί το δικαστήριο έκρινε ότι τελέστηκαν οι αποδιδόμενες πράξεις της αποπλάνησης του ανηλίκου κάτω των 12 ετών σε βαθμό κακουργήματος και της διάπραξης των γενετήσιων πράξεων μεταξύ συγγενών που μετά την ισχύ του νέου ΠΚ τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος. Το αδίκημα της αποπλάνησης προσβάλλει βάναυσα την ανηλικότητα και διαστρεβλώνει τις υγιείς προσλαμβάνουσες του ανήλικου ως προς την ομαλή ψυχική του ανάπτυξη στο πλαίσιο της γενετήσιας ζωής» ήταν η δήλωση της συνηγόρου της πολιτικής αγωγής κ. Αλεξάνδρας Σπανάκη μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

«Το αγοράκι βίωσε τα όσα μετέφερε»

«Υπάρχει βεβαιότητα ότι το παιδί βίωσε μία άσχημη κακοποίηση από τον ίδιο του τον πατέρα», είχε τονίσει νωρίτερα κατά την διάρκεια της διαδικασίας ο Εισαγγελέας.

Μάλιστα ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου περί σκευωρίας δεν ευσταθούν και εστίασε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την σεξουαλική συμπεριφορά του παιδιού, η οποία ήταν αφύσικη και αταίριαστη με την ηλικία του.«Το μόνο που ισχυρίζεται είναι ότι τα όσα έλεγε το παιδί είναι υποβολιμαία». Υπογράμμισε ότι το αγοράκι βίωσε τα όσα μετέφερε και τόνισε ότι το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος δεν διαγνώστηκε με κάποια ενεργή ψυχοπαθολογία, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει και μία αποκλίνουσα συμπεριφορά.

Πηγή cretalive.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:58