search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:21
MENU CLOSE

Το Google Buzz ήταν για τα μπαζ…

14.02.2010 19:39
Το Google Buzz ήταν για τα μπαζ... - Media

Το σύμπλεγμα κατωτερότητας του Google έναντι της αστείρευτης νέας δόξας του Facebook και του Twitter, οδήγησε τους δημιουργούς του σε μια –μάλλον σπασμωδική- καινοτομία. Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, μέσα από τα σπλάχνα των προσωπικών σελίδων των 176.000.000 χρηστών (!) του gmail, ξεπετάχτηκε το Google Buzz. Επρόκειτο για μία νέα υπηρεσία, που βαδίζοντας στ’ αχνάρια των γνωστών και μη εξαιρετέων υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, ήταν προορισμένη να εμπνεύσει και να διευκολύνει την ανταλλαγή μηνυμάτων, φωτογραφιών, τραγουδιών  κλπ στο πλαίσιο ενός υπαρκτού κύκλου επαφών.  Πριν προλάβει όμως καλά- καλά να κατοχυρώσει την ύπαρξή του στον κυβερνοχώρο, το δίκτυο Βuzz προκάλεσε την αγανάκτηση αναρίθμητων gmailιτών και αναγκάστηκε να ανακρούσει πρύμναν .

Το σύμπλεγμα κατωτερότητας του Google έναντι της αστείρευτης νέας δόξας του Facebook και του Twitter, οδήγησε τους δημιουργούς του σε μια –μάλλον σπασμωδική- καινοτομία. Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, μέσα από τα σπλάχνα των προσωπικών σελίδων των 176.000.000 χρηστών (!) του gmail, ξεπετάχτηκε το Google Buzz. Επρόκειτο για μία νέα υπηρεσία, που βαδίζοντας στ’ αχνάρια των γνωστών και μη εξαιρετέων υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, ήταν προορισμένη να εμπνεύσει και να διευκολύνει την ανταλλαγή μηνυμάτων, φωτογραφιών, τραγουδιών  κλπ στο πλαίσιο ενός υπαρκτού κύκλου επαφών.  Πριν προλάβει όμως καλά- καλά να κατοχυρώσει την ύπαρξή του στον κυβερνοχώρο, το δίκτυο Βuzz προκάλεσε την αγανάκτηση αναρίθμητων gmailιτών και αναγκάστηκε να ανακρούσει πρύμναν . Ο λόγος; Η ελλιπέστατη και επιπόλαιη προσέγγιση του θέματος της προστασίας της ιδιωτικότητας και των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. (Το Google έχει βεβαρημένο ιστορικό άλλωστε…) Οι εμπνευστές του Buzz, προκειμένου να μπουν γρήγορα στον ανταγωνισμό, οικοδόμησαν τη λειτουργία της νέας υπηρεσίας πάνω στις υπαρκτές λίστες επαφών των χρηστών. Έτσι, πολλοί απ’ αυτούς βρέθηκαν να κάνουν ανακοινώσεις προσωπικού περιεχομένου σε πελάτες, αφεντικά, μέλη της οικογένειάς τους κλπ… Δεν υπήρξε δηλαδή κάποια πρόβλεψη διαχωρισμού ανάμεσα στα άτομα που επιθυμεί κανείς να δουν το προφίλ (και τα περιεχόμενα) τους και στα άτομα που δεν είχαν καμιά δουλειά να αποκτήσουν πρόσβαση. Δεν υπήρξε επίσης πρόβλεψη περί του να μην είναι ορατό σε όλους,  με ποια άτομα διαπλέκεται ο καθείς, πότε, με ποιο τρόπο κλπ… Μπορείτε να αντιληφθείτε το μέγεθος της πιθανής ζημιάς.

Αφού άκουσε τα εξ αμάξης, η Google αναδιπλώθηκε και εργάζεται για τη βελτίωση του Buzz. Η νέα βερσιόν θα διαπνέεται από περισσότερο σεβασμό στην προσωπική βούληση και στο απόρρητο των επικοινωνιών. Αμ πως…

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10