search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:20
MENU CLOSE

Εισβολή «Ρουβίκωνα» σε συμβολαιογραφείο στα Εξάρχεια – Για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας πυρόπληκτης οικογένειας

24.10.2019 13:12
Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο ΑΤ Κολωνού - Media
 
Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, περίπου 10 μέλη της οργάνωσης «Ρουβίκωνας» εισέβαλαν σε συμβολαιογραφείο, στην οδό Μαυροκορδάτου 13 στα Εξάρχεια.
 
Τα μέλη του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν φραστικά σε όσους βρίσκονταν μέσα στο γραφείο και αποχώρησαν μετά από λίγη ώρα.
 
Εν συνεχεία, τα μέλη της συλλογικότητας ανέβασαν κείμενο σε αντιεξουσιαστικό σάιτ, για την ενέργειά τους, στο οποίο ανέφερα τα εξής:
 
Αφού ο Σύριζα προετοίμασε το έδαφος για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, η ΝΔ τώρα τους εφαρμόζει με τον έσχατο πλέον τρόπο. Μόλις τις προάλλες τραπεζικά κοράκια και ένας κατάπτυστος συμβολαιογράφος προσπάθησαν να βγάλουν σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία πυρόπληκτης οικογένειας που είχε χάσει τον πατέρα.
 
Πιο συγκεκριμένα η οικογένεια από το Μαραθώνα έχασε το μαγαζί που διατηρούσε και το οποίο τους απέφερε κέρδη σε πυρκαγιά κατά την οποία έχασε τη ζωή του και ο πατέρας της οικογένειας. Ενώ, προσπάθησαν να κάνουν ρύθμιση των οφειλών που είχαν, αφού το κύριο εισόδημα τους μετά το θάνατο του πατέρα ήταν μόνο τα 500 ευρώ από 6ωρα σε σούπερ μάρκετ που έβγαζε η κόρη.
 
Η τράπεζα ωστόσο δε δέχτηκε τη ρύθμιση έγκαιρα με αποτέλεσμα η πρώτη κατοικία τους να βγαίνει σε πλειστηριασμό την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη. Εκτός από την «κανονικότητα» στην οποία υποσχέθηκε η Δεξιά κυβέρνηση να μας «εντάξει», εκτός από την κατάργηση εργατικών και μη δικαιωμάτων και το πετσόκομμα των μισθών η κυβέρνηση προκειμένου να ικανοποιήσει τα σαδιστικά σκυλιά των τραπεζών βάζει στο στόχαστρο τις πρώτες κατοικίες.
 
Αυτό σημαίνει ότι ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας της πυρόπληκτης οικογένειας δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση. Οικογένειες ξεσπιτώνονται στο όνομα του βωμού και του κέρδους από τα άπληστα κοράκια. Οι καταγγελίες για κατασχέσεις έρχονται βροχή, από οικογένειες με άτομα με βαριά αναπηρία, ανέργων με παιδιά και συνταξιούχων που λόγω της πενιχρής οικονομικής τους κατάστασης ζούνε ακόμα και χωρίς ρεύμα. Φαίνεται λοιπόν, ότι από αυτό τον τραπεζοκίνητο θεσμό πλήττονται αδύναμες κοινωνικές ομάδες, άνθρωποι που το μόνο που τους έχει μείνει είναι μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους να ξεκουράζονται και τοίχοι να κρατούν τη σαπίλα του συστήματος έξω από τις οικογένειές τους.
 
Τί κρύβεται όμως πίσω από τα τραπεζικά παιχνίδια των πλειστηριασμών;
 
Οι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών φτωχών ανθρώπων και εργατών που ενορχηστρώνονται από τις τράπεζες είναι ένα από τα πιο απτά παραδείγματα αισχροκέρδειας του καπιταλιστικού συστήματος. Πλειστηριασμοί που πολλές φορές δεν λαμβάνουν καν χώρα σε δικαστικές αίθουσες αλλά ακόμα και στις τουαλέτες και το κυλικείο του Ειρηνοδικείου, πέρα από χώρους όπως τα ίδια τα συμβολαιογραφεία ή τα σπίτια των ίδιων των συμβολαιογράφων που είναι μέρος αυτής της αισχροκέρδειας, έχουν ως στόχο την καπηλεία των ακινήτων από τις τράπεζες προκειμένου να έχουν κέρδος.
 
Και τέτοιες καταγγελίες είναι πολλές. Οι συμβολαιογράφοι και οι τράπεζες πλέκουν ένα περίπλοκο ιστό κατά τον οποίο οι συμβολαιογράφοι «ρίχνουν» σε ύστατο βαθμό την αξία της ακίνητης περιουσίας κατά τους πρώτους πλειστηριασμούς με αποτέλεσμα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα τα ίδια ακίνητα που η τράπεζα έβγαλε σε πλειστηριασμό να τα αγοράζει για πολύ μικρότερα ποσά από αυτά της αντικειμενικής τους αξίας. Έτσι, σπίτια που ζουν οικογένειες και χτίζονται αναμνήσεις περνάνε στην κατοχή των τραπεζών που αργότερα θα τα πουλήσουν σε μεγαλύτερες τιμές από ότι αγοράστηκαν.
 
Οικογένειες λοιπόν βλέπουν στο βωμό του κέρδους τα σπίτια τους να γίνονται θυσία στις τράπεζες για ένα κομμάτι ψωμί. Και όσο εμείς γινόμαστε μάρτυρες αυτής της αισχροκέρδειας δε θα μείνουμε άπραγοι. Κάθε φορά που μια οικογένεια θα ξεσπιτώνεται, για κάθε σπίτι που θα περνάει στα χέρια τραπεζίτη θα είμαστε μαζί με την κοινωνική βάση. Θα είμαστε μαζί με τον εργάτη, το φτωχό, τον καταπιεσμένο. Καλούμε όμως και αυτή τη βάση να οργανωθεί. Καλούμε τον κόσμο να σταθεί απέναντι στη κοινωνική σήψη, να μην αφήσει κανένα σκυλί των τραπεζών και κοράκι συμβολαιογραφείου να τον τραμπουκίζει.
 
Ούτε βήμα πίσω σε πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών.
 
Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας
 
Υ.Γ. Ο αγώνας μας είναι πολύπλευρος και αφορά όλα τα μέτωπα του κοινωνικού πολέμου. Από τα πιο προβεβλημένα έως τα πιο «αγνωστα». Ξέρουμε πόσο μακρυά μπορούν να φτάσουν οι δυνάμεις μας σήμερα. Ξέρουμε πως είμαστε αναγκασμένοι να δίνουμε ακόμα αποσπασματικές μάχες οπισθοφυλακής Χωρίς την μαζική συμμετοχή της βάσης, χωρίς ένα συγκροτημένο επαναστατικό σχέδιο ξέρουμε πως τελικά θα εγκλωβιστούμε σε αυτό το στάδιο.
 
Δεν θα κάτσουμε όμως με σταυρώμένα χέρια. Απευθυνόμαστε ξανά, μετά απο δύο χρόνια, στην βάση και την καλούμε να ανταποκριθεί σε κάλεσμα οργάνωσης και συγκρότησης. Την καλούμε να έρθει κοντά μας.
 
Στις 3 και 4 Νοέμβρη ο Ρουβίκωνας πραγματοποιεί ένα διήμερο ανοιχτής απεύθυνσης στους ανθρώπους της τάξης μας. Ενα κάλεσμα διαλόγου, οργάνωσης, συγκρότησης. Ενα πεδίο που θα ξεδιπλώσουμε την ιστορία και το σχέδιο μας και θα το θέσουμε προ των ευθυνών του. Οι καιροί αλλάζουν, τα παλιά διλήμματα επανέρχονται με σφοδρότητα, κάθε καταπιεσμένος/η, φτωχός/η, αδικημένος/η πρέπει να πάρει αποφάσεις. Τον καλούμε στις 3-4/11 το απόγευμα, στο θέατρο «Εμπρός» (Ρήγα Παλαμήδου 2 – Ψυρρή) να έρθει, να ακούσει, να μιλήσει και τελικά να αποφασίσει.
 
Κανουμε το δεύτερο βήμα μπροστά. Ούτε βήμα πίσω.
 
Τόλμη, τόλμη, περισσότερη τόλμη!
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:20