search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:26
MENU CLOSE

«Πονοκέφαλος» για την Airbus – To «bug» που απειλεί να καθηλώσει τα Α-220

24.10.2019 14:51
ΠΟΕ: Η ΕΕ δεν απέσυρε το σύνολο των επιδοτήσεων προς την Airbus - Media

 

Μετά την Boeing, άλλη μια μεγάλη εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών καλείται άμεσα να λύσει ένα σοβαρό πρόβλημα που απειλεί να καθηλώσει μεγάλο μέρος των αεροσκαφών της.

Πρόκειται για την Airbus, η οποία διαπίστωσε πρόβλημα λογισμικού στα μικρότερα σκάφη της, τα Α220, το οποίο, ωστόσο, φαίνεται ότι προκαλεί ακόμα και πτητικά προβλήματα στα σκάφη.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters, μια αναβάθμιση στο software που αφορούσε τις δύο μηχανές του Α220 προκάλεσε σοβαρές δυσλειτουργείες και ζημιές στους κινητήρες.

Ο θόρυβος άρχισε όταν η αεροπορική εταρεία Swiss, μετά από τρία περιστατικά ζημιών στους κινητήρες, καθήλωσε για έλεγχο όλο τον στόλο των Α220 που διαθέτει.

Σύμφωνα με το Reuters, βασικός «ύποπτος» για τις ζημιές είναι το λογισμικό που πρόσφατα άλλαξαν, και ήδη οι πιλότοι έχουν ενημερωθεί να αποφεύγουν συγκεκριμένους συνδυασμούς ώθησης και ύψους.

Ωστόσο, ο έλεγχος αναμένεται να μην ολοκληρωθεί για τουλάχιστον δύο μήνες, ωστόσο όλες οι αρμόδιες αρχές σε Ευρώπη και ΗΠΑ παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Για την ώρα, η Airbus δεν έχει ζητήσει να καθηλωθούν τα Α220 στο έδαφος, ενώ ο κατασκευαστής των κινητήρων, Pratt & Whitney εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24