search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:13
MENU CLOSE

Δεν σταματά τις απειλές ο Ερντογάν: Όταν έρθει η ώρα, θα ανοίξουμε τις πόρτες και θα σας στείλουμε πρόσφυγες

24.10.2019 15:23
Ερντογάν: Δεν είναι σωστή η απαίτηση των ΗΠΑ για τους S-400 - Media

 

Nέα προειδοποίηση από τον Ταγίπ Ερντογάν προς την Ευρώπη για τo προσφυγικό ζήτημα. «Όταν λέμε οτ θα ανοίξουμε τις πόρτες, το εννοούμε» διαμηνύει σε προκλητικό τόνο ο Τούρκος πρόεδρος, απευθυνόμενος στην Ευρώπη που «μυρίζει υποκρισία». 

«Όταν λέμε ότι θα ανοίξουμε τις πόρτες, εξάπτονται. Μην εξάπτεστε. Όταν έρθει η ώρα, οι πόρτες θα ανοίξουν. Θα ανοίξουν», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν έχουν αξία οι δηλώσεις από την Ευρώπη που μυρίζουν υποκρισία.

«Το τέλος της Ευρώπης θα έρθει από την ανειλικρίνειά της και τη διπλοπροσωπία της. Ιδού το Brexit. Άντε να δούμε, φιλοξενείστε κι εσείς εκατοντάδες χιλιάδες (πρόσφυγες). Για να δούμε πώς θα τα καταφέρετε κι εσείς», είπε.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε σε αυτό το σημείο να στρέψει ξανά τα πυρά του κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας πως… «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαλυθεί από την υποκρισία της. Προσπαθούν να μας διδάξουν ανθρωπισμό, αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο 50 εκατομμυρίων ανθρώπων στον Β’ Παγκόσμιιο Πόλεμο. Όταν λέω πως θα ανοίξουμε τα σύνορα, με καλείτε και μου λέτε πως σήμερα πέρασαν στα νησιά 100, 200 και 300 άτομα. Υπάρχουν, όμως, 4 εκατομμύρια…».

Αναφερόμενος στο Συριακό ζήτημα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε και πάλι ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τον δρόμο που ξέρει, αν οι ΗΠΑ, η Ρωσία και το καθεστώς Άσαντ προσπαθήσουν να αλλάξουν το όνομα των τρομοκρατικών οργανώσεων και να τις φέρουν πάλι ενώπιον του, ενώ δεν παρέλειψε να μην εξομοιώσει τους μαχητές YPG/PKK με το Ισλαμικό Κράτος.

«Για τη δημοκρατία, τη νομιμότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, προσκαλώ ολόκληρο τον κόσμο να δει και να πάρει θέση. Η YPG/PKK είναι το ίδιο επικίνδυνη, σαν τρομοκρατική οργάνωση, με το Ισλαμικό Κράτος» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος επανέλαβε πως η χώρα του δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους «Κούρδους αδερφούς της», αλλά με τους τρομοκράτες.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι κατάφερε και παρέλυσε τις τρομοκρατικές οργανώσεις, «Δεν δώσαμε ευκαιρία στους τρομοκράτες ούτε στο εσωτερικό. Δεν έχουμε πρόβλημα με τους αδελφούς μας Κούρδους στη Συρία ούτε στην Τουρκία. Το πρόβλημά μας είναι με τις ίδιες τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Είδαμε ότι η στρατιωτική επιλογή ήταν η τελευταία μας λύση. Η διαδικασία μάς έφερε εδώ. Αν δεν τηρούνται οι υποσχέσεις, τότε εφαρμόζουμε τα δικά μας σχέδια μόνοι μας», ανέφερε.

Αυτό που τον θλίβει –είπε- είναι ένα πράγμα. Το ότι μεγάλες χώρες τοποθετούνται υπέρ των τρομοκρατών και τους βάζουν να κάθονται στα τραπέζια τους. «Όταν εσείς τοποθετείτε απέναντί σας τους τρομοκράτες, μπορεί να υπάρξει αγώνας κατά της τρομοκρατίας; Τις επιβραβεύετε, τους κακομαθαίνετε, τους ενθαρρύνετε», δήλωσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:12