search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:41
MENU CLOSE

Και η Αριστερά… χτενίζεται

15.02.2010 16:40
Και η Αριστερά... χτενίζεται  - Media

…και απ’ το πολύ το χτένισμα στο τέλος δεν θα μείνει τούφα για τούφα. Εκεί που περίμενε κανείς ότι η κρισιμότητα της δημοσιονομικής μας κατάστασης θα έβαζε μυαλό σε μερικούς μερικούς, γινόμαστε μάρτυρες περί του αντιθέτου, αφού η αμετροέπεια και το κυνήγι των εντυπώσεων κυριαρχούν στα «ηγετικά» τρομάρα τους κλιμάκια της αριστεράς. Ο λόγος για τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ, τη μεταξύ τους αδιευκρίνιστη πλέον, για να μην πούμε αναταγωνιστική, σχέση και τον καλπάζοντα ανταγωνισμό μεταξύ Τσίπρα και Αλαβάνου ή μεταξύ Κουμουνδούρου και Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής.

…και από το πολύ το χτένισμα στο τέλος δεν θα μείνει τούφα για τούφα.

Εκεί που περίμενε κανείς ότι η κρισιμότητα της δημοσιονομικής μας κατάστασης θα έβαζε μυαλό σε μερικούς μερικούς, γινόμαστε μάρτυρες περί του αντιθέτου, αφού η αμετροέπεια και το κυνήγι των εντυπώσεων κυριαρχούν στα «ηγετικά» τρομάρα τους κλιμάκια της αριστεράς. Ο λόγος για τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ, τη μεταξύ τους αδιευκρίνιστη πλέον, για να μην πούμε αναταγωνιστική, σχέση και τον καλπάζοντα ανταγωνισμό μεταξύ Τσίπρα και Αλαβάνου ή μεταξύ Κουμουνδούρου και Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής.

Οι δύο πλευρές κινούμενες χωριστά απευθύνονται πλέον στην κοινωνία καλώντας σε … ενότητα τις δυνάμεις της απέναντι στο Πρόγραμμα Σταθερότητας! Κι επειδή έχουν εξασφαλισμένη την ενότητα (την έχουν ατσαλώσει οι άνθρωποι, χρόνια τώρα) και τα μέτωπα των διαφόρων κοινωνικών ομάδων και εργασιακών χώρων στο εσωτερικό της χώρας (εδώ πέφτει γέλιο, κονσέρβα ή αυθόρμητο, εμείς πρόβλημα δεν έχουμε), σαλπάρουνε και για τα ξένα.

Την περασμένη Πέμπτη, ημέρα έναρξης των εργασιών της Συνόδου Κορυφής ο Αλαβάνος, ο οποίος όπως έχουμε ξαναπεί οργ(αν)ώνει το δικό του χωράφι με δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, ονόματι Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, προέβη σε ακτιβισμό στην πλατεία Συντάγματος μαζί με ορισμένα ακόμη … μέλη ΣΥΡΙΖΑ, να το πούμε, συνοδοιπόρους του στο Μέτωπο, να το πούμε, ας μη βάζουμε ταμπέλες σε αυτή τη φάση, γιατί θα μπερδευτούμε όλοι μαζί.

Το θέμα είναι ότι σύνολο καμιά σαρνταριά νοματαίοι όλοι μαζί σήκωσαν ένα τεράστιο πανό που έγραφε “ΝΟ ΤΟ THE STABILITY PACT – EUROPEAN WORKERS UNITE IN SOLIDARITY AND SUBVERSION”. Ο Αλαβάνος λοιπόν καλούσε δορυφορικώς (εννοείται ότι τα κανάλια ήταν εκεί) στη διαμόρφωση ευρωπαϊκού μετώπου της εργατικής τάξης. Μάλιστα όπως πληροφορηθήκαμε, ο ακτιβισμός καλύφθηκε από Reuters, Aljazeera, New York Times, El Pais και άλλα μέσα, κάνοντας την πλευρά Αλαβάνου να μιλάει για «διεθνή απήχηση».

Από την άλλη, από μέρες είχε ανακοινωθεί ότι ο Τσίπρας θα μεταβει στις 17 και 18 του μήνα στην Πορτογαλία και την Ισπανία προκειμένου να συναντηθεί με τους εκεί ηγέτες των αντίστοιχων αριστερών κομμάτων ώστε να προτείνει συντονισμό της δράσης της αριστεράς του ευρωπαϊκού νότου με σκοπό από κοινού να αντιδράσουν στις πολιτικές των Βρυξελλών. Μάλιστα το σχετικό ρεπορτάζ στην Κυριακάτικη Αυγή φέρει τον τίτλο «Διεθνείς πρωτοβουλίες Τσίπρα για την οικοδόμηση πανευρωπαϊκού δικτύου αντίστασης»!

Ποιος λογικός άνθρωπος πιστεύει ότι, όταν σφάζονται μεταξύ τους και αλληλοϋπονομεύονται, είναι ικανοί να οικοδομήσουν μέτωπα έξω από τη χώρα; Μας δουλεύουν μες τα μούτρα μας μήπως;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 01:35