search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:14
MENU CLOSE

Έσσεξ: Λιποθύμησε ο οδηγός του φορτηγού όταν είδε τα 39 πτώματα – Τι δηλώνει φίλος του για το συμβάν

24.10.2019 16:25
«Snakeheads»: Τι αναφέρουν οι εκθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την εγκληματική οργάνωση που πέρασε και από την Ελλάδα - Media

 

Εντατικές έρευνες διενεργούν οι βρετανικές αρχές για την διαλεύκανση του εγκλήματος με θύματα 39 μετανάστες. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία του Έσσεξ, τα θύματα της χθεσινής τραγωδίας ήταν από την Κίνα.

Από την πορεία των ανακρίσεων πολλά από τα αρχικά δεδομένα αναθεωρούνται μετά τον ενδελεχή έλεγχο του χρονοδιαγράμματος που ακολούθησε η πρώτη νταλίκα, η οποία μετέφερε το βαγόνι με τους 39 ανθρώπους. Η αρχική ανακοίνωση της αστυνομίας του Έσσεξ, πως η νταλίκα με τους παράνομους μετανάστες μπήκε σε βρετανικό έδαφος από λιμάνι της Ουαλίας, δεν ισχύει.

Μετά από πολιτική πίεση, συνελήφθη ως ύποπτος για ανθρωποκτονία ο οδηγός Μο Ρόμπινσον, ένας 25χρονος βορειοιρλανδός. Από ό,τι φαίνεται ο συλληφθείς οδήγησε την νταλίκα από το ντεπό της εταιρείας μεταφορών, η οποία εδρεύει στην Βόρεια Ιρλανδία. Στόχος του ήταν να την συνδέσει με το φορτίο για το τελευταίο σκέλος της μεταφοράς των δύο βαγονιών, από το Purtfleet του Έσσεξ στον προορισμό τους, την Βόρεια Ιρλανδία. Μισή ώρα μετά σταμάτησε στην κοντινή κωμόπολη Thurrack, όπου και ανακαλύφθηκε το ανθρώπινο φορτίο που μετέφερε. Το βαγόνι με τους 39 ήταν ένα ψυγείο με θερμοκρασία -25 βαθμούς. Οι επιβαίνοντες είχαν προ πολλού παγώσει. Ο Ρόμπινσον συνέδεσε τα δύο βαγόνια της νταλίκας μισή ώρα μόλις πριν ειδοποιήσει τα ασθενοφόρα, γεγονός που ενδέχεται να τον απαλλάξει από την βαριά κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας επιβεβαίωσε ότι τα βαγόνια, με άλλη μηχανή, έφυγαν από το λιμάνι της Βάρνας. Το τι συνέβη στην ενδιάμεση διαδρομή από την Βουλγαρία έως το Έσσεξ είναι το ερώτημα που προσπαθούν να διαλευκάνουν οι βρετανικές αρχές.

Η Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης του Εγκλήματος που χειρίζεται την υπόθεση από κοινού με την αστυνομία του Έσσεξ, εξετάζει το πιθανό ενδεχόμενο ύπαρξης δικτύου διακίνησης μεταναστών. Παράλληλα και η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας διενεργεί εξονυχιστικούς ελέγχους. Ένα από τα αδιευκρίνιστα, ακόμη ενδεχόμενα είναι το αν οι 39 μετανάστες επιβιβάστηκαν στην Βουλγαρία ή στη Βόρεια Γαλλία. Η διαλεύκανση αυτής της ανατριχιαστικής υπόθεσης θα απαιτήσει μακροχρόνια έρευνα, υποστηρίζουν πηγές της αστυνομίας.

Την ίδια στιγμή, ο οδηγός του φορτηγού, Μο Ρόμπινσον, ανακρίνεται από τις Αρχές. Ηδη έχουν γίνει έφοδοι σε τρία σπίτια και στην οικία του 25χρονου οδηγού, που κατάγεται από τη Βόρεια Ιρλανδία, αναζητώντας στοιχεία για το ποια είναι η εμπλοκή του στην τραγωδία στο Εσεξ. Η Evening Standard αναφέρει ότι μάρτυρας δήλωσε ότι ο 25χρονος οδηγός λιποθύμησε, αφού κάλεσε ασθενοφόρο, αντικρίζοντας το μακάβριο θέαμα.

Η DailyMail σημειώνει ότι ο Μο έβαλε σε λειτουργία την ψύξη, 20 λεπτά πριν ανοίξει τις πόρτες και αντικρίσει τις σορούς.

Φίλος του 25χρονου, μιλώντας στη βρετανική ιστοσελίδα, υποστηρίζει ότι ο νεαρός δεν γνώριζε για τους ανθρώπους μέσα στο κοντέινερ.

«Ο Μο είναι από καλή οικογένεια. Σας το λέω δεν θα ήξερε ότι οι άνθρωποι ήταν εκεί. Προφανώς πάρκαρε στο βιομηχανικό πάρκο στο Έσεξ και πήγε να πάρει χαρτιά από το εσωτερικό της πόρτας. Όταν άνοιξε το κοντέινερ και είδε τους νεκρούς, θα τρομοκρατήθηκε, κάλεσε την υπηρεσία ασθενοφόρων, η οποία και ειδοποίησε την αστυνομία. Άκουσα ότι η θερμοκρασία στο κοντέινερ ήταν στους -25 βαθμούς και τα πτώματα είχαν παγώσει και οι άνθρωποι ήταν νεκροί για αρκετές ώρες», λέει.

Με πληροφορίες από dw.com και αγγλικό τύπο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:14