search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:10
MENU CLOSE

Ευρωβαρόμετρο: «Γκέι, τρανσέξουαλ ή Ρομά πρωθυπουργός;» – Τι απαντούν οι Έλληνες

24.10.2019 16:59
Η εισήγηση των ειδικών σε Μητσοτάκη - Τι θα κρίνει τις αποφάσεις - Media

 

Πόσο άνετα θα αισθάνονταν με το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να ήταν γκέι, τρανσέουαλ, Ρομά ή να πίστευε σε άλλο θρήσκευμα ρώτησε το ευρωβαρόμετρο τους Έλληνες.

Σε νέα έρευνα το ευρωβαρόμετρο μελετά πως οι Ευρωπαίοι πολίτες αντιλαμβάνονται τις διακρίσεις με βάση την θρησκεία, το χρώμα του δέρματος, του φύλου ή της σεξουαλικής προτίμησης.

Μία από τις ερωτήσεις της έρευνας ήταν πως θα αισθάνονταν εάν ένα μέλος των διαφορετικών ομάδων αναλάμβανε το ανώτατο πολιτικό αξίωμα της χώρας τους. Οι Έλληνες απάντησαν σε ποσοστό 44% απάντησαν ότι θα ήταν εντελώς άβολο γι’ αυτούς να εκλεγεί ένας Ρομά πρωθυπουργός, ενώ το 35% πολύ άνετα.

Το 32% δήλωσε ότι δεν θα ήταν καθόλου άνετα με έναν τρανσέξουαλ πρωθυπουργό και το 47% πολύ άνετα. Το 33% απαντά ότι θα αισθανόταν πολύ άβολα με ένα άτομο intersex στην ελληνική πρωθυπουργία, ενώ το 45% θα ήταν πολύ άνετο. Πολύ άβολα αισθάνονται με το ενδεχόμενο ενός γκέι, μίας λεσβίας ή ενός bisexual πρωθυπουργού σε ποσοστό που φτάνει το 44% ενώ το 38% δηλώνει πολύ άνετο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οι Έλληνες δηλώνουν πολύ άνετοι με την πιθανότητα να εκλεγεί μία γυναίκα πρωθυπουργός σε ποσοστό που φτάνει το 93% και ένας νέος άνθρωπος σε ποσοστό 85%.

Απόλυτα άνετοι δηλώνουν ότι θα ήταν σε ποσοστό 82% οι Έλληνες με την εκλογή ενός ανθρώπου με αναπηρία και σε ποσοστό 76% ενός ηλικιωμένου ατόμου. Το 58% των Ελλήνων ανέφερε ότι θα ήταν πολύ άνετο με πρωθυπουργό με διαφορετικό χρώμα δέρματος από την πλειοψηφία του πληθυσμού. Το 50% θα δεχόταν με πολύ άνεση ένας πρωθυπουργό από διαφορετικό θρήσκευμα.

Οι Έλληνες εμφανίζονται κατά των διακρίσεων στους χώρους εργασίας. Σε ερώτηση αν θα αισθάνονταν πολύ άνετα με έναν συνάδελφο που θα ήταν μαύρος το 77% απαντά θετικά. Το 56% απαντά θετικά για το ενδεχόμενο ενός γκέι, λεσβίας ή bisexual συναδέλφου και το 50% για έναν Ρομά συνάδελφο.

Τα πράγματα είναι πιο μοιρασμένα για τις διακρίσεις στον έρωτα. Στο ερώτημα εάν θα αισθάνονταν πολύ άνετα το παιδί τους να ερωτευθεί ένα μαύρο άνθρωπο το 41% απαντά θετικά. Το 17% απαντά ότι θα αισθανόταν πολύ άνετα στην περίπτωση που το παιδί του επέλεγε έναν σύντροφο του ίδιου φύλου και το 30% με έναν μουσουλμάνο. Για το ενδεχόμενο ενός Ρομά συντρόφου το 21% δηλώνει πολύ άνετο.

Πηγή: ΣΚΑΙ
 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:09