search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:23
MENU CLOSE

Το «δηλητήριο» Φράνκο παραμένει: Πόσοι Ισπανοί ΔΕΝ τον θεωρούν δικτάτορα

24.10.2019 18:07
Ο Φράνκο και το «πραξικόπημα - οπερέτα» των Συνταγματαρχών - Media

 

Ήταν δικτάτορας ο Φράνκο; Για την πλειονότητα των Ισπανών είναι παραπάνω από ξεκάθαρο πως ο Φράνκο ήταν ένας στυγνός δικτάτορας, σε ποσοστό μάλιστα 85% από τους ερωτηθέντες σε μία δημοσκόπηση της ισπανικής ιστοσελίδας LaSexta, με ένα ποσοστό 13,4% να απαντά αρνητικά.

Άξιες αναφοράς είναι οι απαντήσεις των ερωτηθέντων ανάλογα με τα πολιτικά κόμματα τα οποία στηρίζουν. Πολίτες οι οποίοι πρόσκεινται στο σοσιαλιστικό κόμμα (PSOE)  ή την αριστερά (Unidas Podemos) απαντούν θετικά σε ποσοστά που φτάνουν κοντά στο 100%. Ερωτηθέντες οι οποίοι στηρίζουν το κεντροδεξιό, φιλελεύθερο Ciudadanos απαντούν θετικά σε ποσοστό 76% για το αν ο Φράνκο ήταν δικτάτορας, ωστόσο ένα 20,2% που απαντά αρνητικά σίγουρα προκαλεί ερωτηματικά.

Οι ψηφοφόροι του Λαϊκού Κόμματος από πλευράς τους, απαντούν σε ποσοστό 59% πως ο στρατηγός Φράνκο ήταν δικτάτορας αλλά το υψηλό ποσοστό 37,4% που απαντά αρνητικά προκαλεί ανησυχία. Ωστόσο, δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη κάτι τέτοιο, καθώς το Λαϊκό Κόμμα, ανέκαθεν στους κόλπους του φιλοξενούσε υμνητές του Φράνκο. 

Οι ψηφοφόροι του νεοφώτιστου ακροδεξιού Vox, το οποίο στις τελευταίες εκλογές εισήλθε στο ισπανικό κοινοβούλιο, απαντούν σε τρομακτικό ποσοστό 58,5% πως ο Φράνκο δεν ήταν δικτάτορας, ενώ μόνο το 34,1% υποστηρίζει πως ήταν. 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:23