search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:25
MENU CLOSE

Το Σοβιετικό Βατικανό της Ελληνικής Δημοκρατίας

25.10.2019 08:31
Το Σοβιετικό Βατικανό της Ελληνικής Δημοκρατίας  - Media

 

Αλήθεια, τι συμβαίνει με το ΚΚΕ; Υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο καθεστώς  προνομίων που το διαφοροποιεί ως προς την αντιμετώπισή του σε σχέση με τα υπόλοιπα κόμματα; Πολιτεύεται με ειδικούς όρους; Υπάρχει κάποια συμφωνία να λειτουργεί ως ένα Σοβιετικό Βατικανό στο πολιτικό μας σύστημα; Εν πάση περιπτώσει, αυτό το ιδιότυπο καθέτως ασυλίας  που απολαμβάνει, έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα ενοχλητικό κυρίως στις κραυγαλέες περιπτώσεις που παραβιάζει τους νόμους ατιμώρητα. Και το πρόβλημα δεν είναι  τόσο με το ΚΚΕ αλλά με το ευρύτερο πολιτικό μας σύστημα που φαίνεται να αποδέχεται πλήρως το ειδικό καθεστώς ασυλίας. Το ΚΚΕ, από τη μεταπολίτευση και μετά, αποτελεί την ιερή αγελάδα του πολιτικού μας συστήματος που κανείς δεν τολμά να αγγίξει. 

Τι κι αν ολόκληρη η Ευρώπη καταδικάζει με συντριπτικές πλειοψηφίες τα εγκλήματα του κομμουνισμού, οι Έλληνες εκπρόσωποι όλων των κομμάτων δεν τολμούν να συνταχθούν με την ευρωπαϊκή πλειοψηφία μην και παρεξηγηθούν οι σύντροφοι του Περισσού! Ωστόσο, το πρόβλημα  δεν είναι αν ψηφίζουν ή όχι την καταδίκη του κομμουνισμού οι Έλληνες ευρωβουλευτές. Δικαίωμά τους είναι να εξευτελίζονται. Το πρόβλημα είναι -και είναι τεράστιο- ότι στο ελληνικό κοινοβούλιο υπάρχει ένα κόμμα το οποίο έχει επιβάλλει άτυπα το πρωτοφανές να είναι εκτός ελέγχου και υπεράνω των νόμων που ισχύουν για όλους. 

Ποιος ακριβώς θα μας απαντήσει τι σημαίνει ότι το ΚΚΕ απαγορεύει τον έλεγχο των οικονομικών του και κυρίως γιατί αυτό γίνεται αποδεκτό από όλα τα υπόλοιπα κόμματα που ελέγχονται; Υπάρχει κάποια ειδική συνταγματική εξαίρεση, που μας διαφεύγει για το κόμμα που θεμελιώδης στόχος του είναι η κατάργηση του συντάγματος και η κατάλυση της δημοκρατίας; 

Τελευταία όλο και περισσότερο κάνουν την εμφάνισή τους συντεταγμένα τάγματα ροπαλοφόρων συνεπικουρούμενα και από «ψιλούς οπλίτες» της επανάστασης που καταλαμβάνουν υπουργεία, εργασιακούς χώρους παρεμποδίζοντας την συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων να εργαστεί  στο όνομα του …«δίκιου του εργάτη», το οποίο γνωρίζουν οι μισθοφόροι κι όχι οι εργαζόμενοι. Παραβιάζουν ατιμώρητα δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν τις απεργίες παράνομες, στελέχη του δέρνουν ανηλεώς αστυνομικούς προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα – και βγαίνει η ηγεσία του ΚΚΕ  να μας κατηχήσει ότι πρόκειται για πράξη αντίστασης, προφανώς εναντίον των κατασταλτικών δυνάμεων του φασιστικού αστικού κράτους. Όλη αυτή η έκνομη συμπεριφορά εκ μέρους ενός (δηλωμένων προθέσεων) σταλινικού κόμματος, θεωρείται αυτονόητη και κυρίως αγωνιστικό δικαίωμα του ΚΚΕ που κανένας «σάπιος» αστικός νόμος δεν τολμά να αγγίξει. Αν αυτό δεν αποτελεί απόλυτη ύβρη απέναντι στο ελληνικό κράτος που ανέχεται αδιαμαρτύρητα -και συνένοχα- την ύπαρξη αυτής της σοβιετικής νησίδας που δρα υπεράνω των νόμων, τότε δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για κράτος δικαίου όπου εφαρμόζεται στοιχειωδώς η ισονομία. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:25