search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:53
MENU CLOSE

Αιθιοπία: Τουλάχιστον 16 νεκροί από ταραχές κατά του νομπελίστα πρωθυπουργού Άμπι Άχμεντ (Photos)

25.10.2019 10:39
Αιθιοπία: Εν ψυχρώ δολοφονία 32χρονου - Τον εκτέλεσε ο στρατός γιατί χτύπησε το τηλέφωνό του σε δημόσια συνάθροιση - Media

 

Δεκαέξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων αυτή την εβδομάδα στην Αιθιοπία κατά του πρωθυπουργού και νομπελίστα Ειρήνης ‘Αμπι ‘Αχμεντ, δήλωσε σήμερα ερευνητής της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Έχουμε 16 επιβεβαιωμένους θανάτους αλλά ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί γιατί διαδίδονται νέες πληροφορίες οι οποίες μένει να επιβεβαιωθούν», δήλωσε ο Φισέκα Τέκλε.

Δεκάδες πολίτες έχουν τραυματιστεί επίσης στις διαδηλώσεις και η κατάσταση παραμένει τεταμένη σε πολλές περιοχές της χώρας.

Υποστηρικτές του αμφιλεγόμενου ακτιβιστή Ζαουάρ Μοχάμεντ κατέβηκαν ξανά στους δρόμους χθες, Πέμπτη, καίγοντας λάστιχα αυτοκινήτων και στήνοντας οδοφράγματα στους δρόμους σε διάφορες πόλεις.

Ο Ζαουάρ Μοχάμεντ, ιδρυτής του αντιπολιτευόμενου μέσου ενημέρωσης Oromia Media Network (OMN), με έδρα τις ΗΠΑ, που επέστρεψε τον περασμένο Αύγουστο στην Αιθιοπία, κατηγόρησε τις δυνάμεις της τάξης ότι επιχείρησαν να οργανώσουν επίθεση εναντίον του.

Ο Μοχάμεντ απηύθυνε χθες έκκληση για ηρεμία κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, επαναλαμβάνοντας τις επικρίσεις του κατά των αρχών, παρουσία βουλευτών της αντιπολίτευσης.

“Η αστυνομία θέλησε να μας δοκιμάσει, νομίζω ότι έλαβαν την κατάλληλη απάντηση. Τους δείξαμε ότι ήταν αδύνατο να μας εκφοβίσουν”, είπε ο Ζαουάρ Μοχάμεντ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33