search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:58
MENU CLOSE

Τουρκία: Συνέλαβαν την ανιψιά του Φετουλάχ Γκιουλέν (Video)

25.10.2019 13:21
Τουρκικά έγγραφα αποκαλύπτουν πώς η ΜΙΤ κατασκοπεύει Γκιουλενιστές στην Ελλάδα - Media

 

Η ανιψιά του Φετουλάχ Γκιουλέν συνελήφθη την Παρασκευή, σύμφωνα με πηγή ασφάλειας.

Η Ζεϊνέπ Γκιουλέν κατηγορείται πως χρησιμοποίησε πλαστή ταυτότητα κατά τη διάρκεια ενός τακτικού ελέγχου από την αστυνομία, όπως ανέφερε πηγή που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. 

Αστυνομικοί συνέλαβαν τη Ζεϊνέπ Γκιουλέν σύμφωνα με προηγούμενο ένταλμα σύλληψης για την ιδιότητα της ως μέλος ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης. 

Ο Γκιουλέν ήταν γνωστός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αφότου η “χάλασε η μαγιά”, ο πρόεδρος της Τουρκίας, είδε στο πρόσωπό του τον “διάβολο επί Γης” και δημιουργό των περισσότερων εκ των δεινών της Τουρκίας, καθώς μεταξύ άλλων τον κατηγόρησε πως ενορχήστρωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016, απόρροια της οποίας ήταν οι εκατοντάδες χιλιάδες συλλήψεις και παραπομπές σε δίκη, φημολογούμενων ως μελών της οργάνωσης.

Η Άγκυρα κατηγορεί την FETÖ ότι βρίσκεται πίσω από μια μακρόχρονη εκστρατεία για την ανατροπή του Ερντογάν μέσω της διείσδυσης στους τουρκικούς θεσμούς, ιδίως της στρατιωτικής, αστυνομικής και δικαστικής εξουσίας.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:58